Hvordan c-vitamin kan redde huden din i sommer

C-vitamin er en kraftfull ingrediens som er kjent for å redusere rynker og fine linjer, pigmentflekker og kvisearr, samt gi glød og spenst til tørr og slapp hud. Men var du klar over at den i tillegg beskytter deg mot solen og langvarige solskader?

C-vitamin motvirker frie radikaler

C-vitamin har flere fordeler både for kroppen og for huden. Den motvirker frie radikaler enten de kommer fra UVA og UVB stråling, eller fra forurensning, røyking, etc. Frie radikaler fører til raskere aldring av huden, så et lag med c-vitamin er nødvendig om du ønsker å holde huden frisk og ung så lenge du kan. Ikke nok med det tilfører også c-vitamin friskt kollagen til huden, som igjen fører til spenst og fylde til moden og slapp hud.

C-vitamin i solen

Å bruke en syre på ansiktet før man går ut i solen høres skummelt ut, og det er vanlig å tenke at en syre i kontakt med sol og varme ikke vil føre til noe godt, men som tidligere nevnt  beskytter faktisk c-vitamin huden mot UV-strålene, samtidig som den skåner mot langvarige solskader. Derfor kan du trygt bruke c-vitamin på dagen før du skal ut i solen, men husk å alltid avslutte med et lag solfaktor før du går ut, ikke fordi det er farlig å bruke c-vitamin i solen, men fordi dette kommer til å øke effekten til både solkremen og c-vitaminen. Disse to vil jobbe sammen i harmoni med å beskytte huden din mot solbrenthet og ytterligere skader som pigmentflekker, rynker og i verste fall hudkreft.

Om du har sensitiv hud er c-vitaminserumet TIA’M My Signature Red C Serum, etterfulgt av solfaktor KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer, en god match. For best effekt bør du vente i minst 5 minutter etter at du har påført c-vitamin serumet før du påfører solkremen. Om du har hud som ikke er spesielt sensitiv anbefaler vi TIA’M My Signature C Source sammen med COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ for best effekt.

C-vitamin i kveldsrutinen

Hvis c-vitamin beskytter mot UV-strålene og passer godt under en solkrem, hvorfor skal man da bruke c-vitamin på kvelden? Om du foretrekker å heller bruke et par dråper c-vitamin på kvelden før du legger deg så er det ikke noe galt i dette, og har sine fordeler. Bekjempelse mot frie radikaler, rynker og pigmentflekker er en pågående prosess som også foregår i løpet av natten. I tillegg har man ofte mer tid på kvelden til å la c-vitaminen trekke godt inn i huden før man påfører en nattkrem, slik at opptaket av vitaminet blir optimalt.

Kort oppsummert

Å bruke c-vitamin i din hudpleierutine på morgenen før du skal ut i solen er gunstigere enn du trodde. C-vitamin beskytter hudoverflaten aktivt mot frie radikaler, tidlig aldring og fører til økt kollagenproduksjon. I tillegg øker den beskyttelsen til en solkrem mens den reduserer pigmentflekker, rynker og andre solskader. Å bruke c-vitamin under solfaktoren på sommeren vil ikke føre til solbrenthet.

Uansett hudpleierutine er det alltid viktig å ikke forlate huset uten solfaktor som beskytter deg mot det som elder huden vår aller mest, nemlig UV-strålingen. Bruk også c-vitamin på kvelden før du legger deg for å redusere rynker, linjer og lysne pigmentflekker og arr, og våkn opp med jevn og spenstig hud med en klarere hudtone!

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *