Ukens ingrediens: Melk

Melk gjør underverker når den blir påført direkte på huden, og er en tradisjonell ingrediens som er brukt innen skjønnhet i flere århundrer, og som fortsatt blir hyppig brukt i koreansk hudpleie.

Fordeler og ulemper med melk

Få andre drikker har like mange næringsstoffer for kroppen som melk. Den er full av kalsium, riboflavin, jod, kalium, vitamin B12 og fosfater, men også andre vitaminer og mineraler som kroppen trenger daglig. Ikke nok med det er den en ypperlig kilde til protein, og har en nøytral pH-verdi som er gunstig for tenner og tannemaljen.

Men melk har ikke kun fordeler for kroppen, den har også sine ulemper, som for eksempel ubehag ved laktoseintoleranse. I tillegg er det kjent at melk er noe man ikke bør drikke om man har uren og  akneutsatt hud. Årsaken til dette er at melk, spesielt skummet melk, inneholder rester av insulin og veksthormoner som kan føre til økt talgproduksjon og fortetning av porer i huden. Denne prosessen fører til flere urenheter og økt fare for ytterligere akneutbrudd. Men hvorfor er melk så bra når man påfører den direkte på huden?

Melk i hudpleie

Den egyptiske keiserinnen Cleopatra badet i melk hver kveld for å opprettholde huden ung og myk. Dette er en godt bevart skjønnhetshemmelighet som har blitt brukt av kvinner i lange tider, og det er derfor ikke uvanlig å finne melk som hovedingrediens i mange koreanske hudpleieprodukter. På grunn av sitt høye innhold av vitamin D, vitamin A, potassium og magnesium fører melk til økt elastisitet i huden, balansert talgproduksjon og mild eksfoliering. Alt dette resulterer i mer spenstig, hydrert hud uten synlige linjer og rynker, jevnere hudtone, samt færre tette porer og færre urenheter.

Hudpleie som inneholder melk og melkeekstrakter inneholder som oftest også melkesyre (lactic acid). Dette er en naturlig syre som på en veldig skånsom måte reduserer døde hudceller og får frem frisk, klar og myk hud. Den vil også roe ned solbrenthet, hudirritasjoner og virke dypt fuktighetsgivende. Vår melketoner TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner inneholder både melk og melkesyre, og har en lettvektig konsistens som trekker raskt inn i huden uten å etterlate en hinne. Den passer utmerket for de som ønsker seg klarere, glattere og jevnere hud med færre kviser og rynker. Du kan bruke den sammen med en bomullspad på renset ansikt, eller påføre den direkte på huden. Bruker du den før et c-vitamin serum vil c-vitaminet trekke raskere inn i huden på grunn av den milde eksfolieringen fra melketoneren som har blitt påført huden.

Kort oppsummert

Melk har både sine fordeler og ulemper for kroppen, men om den blir direkte påført på huden vil den kunne gi utrolige resultater. Kvise- og aknefri hud, og økt elastisitet i huden er noen av fordelene med å bruke hudpleieprodukter som inneholder melk, og slike produkter inneholder som oftest også melkesyre som har en unik måte å berolige hudirritasjoner og solbrenthet, samt fukte i dybden.

Prøv vår melketoner fra TIA’M!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *