Slik tar du vare på håret i sommer

Det er spesielt på sommeren at man må ta ekstra godt vare på håret sitt. Sol, saltvann og klor er med på å bidra til å gi håret slitte og tørre tupper, men også en ubalansert hodebunn. Vi deler våre beste tips til sunt og vakkert hår gjennom hele sommeren.

Vask håret oftere

Du har mest sannsynlig hørt at det å vaske håret hver dag er usunt for håret og hodebunnen. For mye vasking kan føre til tørr hodebunn som overproduserer talg som igjen resulterer i fetere hår. Dette stemmer og man bør ikke vaske håret hver dag på vinterhalvåret, men på sommeren bør du vurdere å endre hårvask-vanene. Årsaken til dette er at man svetter mye mer, spesielt når det er varme dager og man ligger ute i solen. Svetten legger seg som en hinne på hodebunnen som kan føre til sopproduksjon, kløe og flassing. I tillegg produseres det flere fettstoffer som fører til et livløst og flatt hår. For å forhindre alt dette bør man vaske håret i alle fall annenhver dag i løpet av de varmeste sommermånedene.

Fokuser på hodebunnen

Neste gang du vasker håret med shampo bør du fokusere på hodebunnen, siden dette er den viktigste delen for å opprettholde sunt og sterkt hår. Du trenger ikke å fokusere på tuppene for shampooen vil uansett renne igjennom hele håret når du skyller av med vann og dermed etterlate håret rent. Bruk en mild shampoo som passer til hverdagsvask og som vil avkjøle en solbrent og stram hodebunn. Vår favoritt er JUNGLE BOTANICS Forest Leaves Cooling Shampoo som inneholder avkjølende menthol og som vil balansere hodebunnen. Så hvis du har en stram, solbrent og flassete hodebunn vil denne shampooen lindre og fukte godt. Den vil også føre til at du unngår fett hår, selv om du vasker håret hver dag. I tillegg kan du trygt bruke denne om du har fargebehandlet hår uten at fargen blekner.

Kur tuppene

Tuppene på håret holder du glansfulle ved å kure håret jevnlig, eller bruke en pleiende balsam. Vår JUNGLE BOTANICS Forest Leaves Warming Treatment er en blanding av kur og balsam og kan brukes hver dag etter shampoen. Den har en unik effekt som varmer opp hårstråene og pleier de med unike ingredienser inspirert av jungelen. Bruk kun en liten del av produktet direkte på vått hår og la virke i 3-5 minutter, unngå hodebunnen, og skyll godt av, helst med kaldt vann. Å kure håret på denne måten er spesielt viktig etter at du har badet i saltvann da hårstråene er på sitt svakeste og tørreste.

Vær forsiktig med håret

Håret er på sitt mest sensitive når det er vått, spesielt etter at man har kommet opp av sjøen eller bassenget. Vri og klem ut vannet forsiktig og press tørt med håndkle, i stedet for å gni og rufse for å unngå friksjon og floker. Det samme gjelder børsten; gre håret forsiktig når det er halvtørt ved å starte ved tuppene og jobbe deg forsiktig oppover. Bruk gjerne en hår-balm med UV-beskyttelse eller en solhatt før du går ut i solen. Holder du deg til disse reglene vil håret holde seg sunnere, sterkere, tykkere og mer glansfullt!

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *