Hvordan forhindre pigmentflekker og pigmentforandringer

Pigmentflekker, eller hyperpigmentering som det også kalles, er i dag et vanlig hudproblem. Selv om vanlige pigmentflekker er ufarlige, opplever mange dette som sjenerende.

I denne artikkelen forklarer jeg de vanligste pigmentforandringene og hvordan våre produkter kan hjelpe med å redusere og jevne ut disse.

Hva er pigmentforandringer?

Melanin er hudens brune pigment (fargestoff) og produseres av pigmentceller (melanocytter) i huden. Melaninets funksjon er å absorbere skadelige stråler fra solen ved å farge huden brun, og pigmentflekkene som kommer til syne i små eller større områder skyldes opphopning av melanin.

Årsaker

Årsakene til pigmentforandringer kan være mange og komplekse. For eksempel spiller arv, hormonelle forandringer eller betennelse i huden en viktig rolle. Men den aller viktigste årsaken til økt melaninproduksjon er overdreven og uforsiktig soleksponering. Når huden regelmessig blir utsatt for UV-stråler kan det oppstå en ujevn pigmentproduksjon. Spesielt utsatte områder er ansikt, bryst, skuldre og hender.

Hormonelle forandringer

Solen får altså skylden for de fleste av pigmentforandringene, men som nevnt er også hormonforandringer en vanlig årsak. Melasma er et eksempel på dette, og rammer ofte gravide under eller etter et svangerskap. Melasma kjennetegnes av maskeliknende pigmentflekker i store deler av ansiktet, mens andre får kun den kjente “pigmentbarten”. Når hormonene har stabilisert seg igjen vil som regel disse flekkene gradvis forsvinne.

Behandling og forebygging

Eksfoliering, dyptvirkende produkter og beskyttelse er de viktigste stegene i behandlingen. Snegleprodukter og c-vitamin serum er helt vesentlige hvis du ønsker å redusere både gamle og nye pigmentflekker. Du kan velge å bruke begge om hverandre om du ønsker, eller kun gå for en av de. Våre snegleprodukter etterlater ikke en slimete hinne på huden og er en veldig naturlig måte å få en jevnere og klarere hudtone. Jeg anbefaler at du bruker COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence før du påfører et lag med et pleiende serum, og avslutter med COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream. Hvis du kun ønsker snegleproduktene kan du vurdere vårt sneglesett COSRX Snail Kit. Vi har også to c-vitamin serum, et for normal, aldrende og kombinasjonshud TIA’M My Signature C Source, og et for tørre og sensitive hudtyper TIA’M My Signature Red C Serum. Begge inneholder 20% naturlig og rent c-vitamin og vil virke i dybden på pigmentflekkene. Et par dråper etter rens hver dag i en måned er nok for å se synlige resultater. Vent gjerne 20 minutter etter at du påfører c-vitamin serum, før du går videre til neste steg. Start gjerne å behandle huden på høsten for å forhindre at nye pigmentflekker setter seg dypere i huden og blir mørkere.

Solfaktor

Den beste behandlingen mot pigmentforandringer i huden er å bruke solfaktor, selv for de med eksisterende flekker de ønsker å lysne. Koreanske solkremer er lettvektige, pleiende, og tetter ikke igjen porer. En av våre bestselgere er KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer, som også inneholder perleekstrakter som reduserer synligheten av flekker og arr, og som i tillegg har en anti-aging effekt på huden. En annen solfaktor med god effekt på tørre hudtyper, er en av våre bestselgende solfaktorer COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++.

Årsakene til pigmentforandringene du opplever kan være sammensatte, og det er derfor viktig med realistiske forventninger.  Om ikke behandling med produkter gir effekten du ønsker eller om du er usikker på hva slags type pigmentforandring du har anbefaler jeg å kontakte et behandlingssted med erfaring med ulike hudsykdommer.

Produkter nevnt i artikkelen

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *