Hvordan ta vare på huden etter sommeren

Selv om vi ikke har gått offisielt inn i høsten enda, er sommeren på hell for de aller fleste. Temperaturene har allerede begynt å synke om natten i store deler av landet, og huden trenger ekstra vedlikehold. Ikke bare er temperaturforandringer utfordrende for huden, men typiske sommeraktiviteter som bading og soling kan også være store påkjenninger. Vi tipser deg om ingredienser og produkter som er glimrende for huden når vi omsider tar farvel med sommeren.

Probiotika

En svekket hudbarriere er et vanlig problem som kan oppstå i kjølevannet av sommeren, og kjennetegnes blant annet av rødhet, flassing og kløe. Huden  kan også være dehydrert, men oljete, og føles ofte stram og sensitiv. Både UV-stråling, vind og bading i klorvann kan svekke hudbarrieren, og dersom huden har blitt utsatt for dette i løpet av sommeren kan det være lurt å gi huden ekstra pleie i tiden fremover. Probiotika i hudpleie er ingredienser som stimulerer hudens naturlige bakterieflora, balanserer pH-verdiene og bidrar til en sunn hudbarriere. For ubalansert og svekket hud er dette altså alfa og omega.

NEOGEN Probiotics Double Action Serum er et gelaktig serum som inneholder over 20% av tre forskjellige typer probiotika. Dette kombinert med ceramider, peptider og hyaluronsyre, gjør at serumet effektivt styrker, fukter og beskytter huden. Dersom du opplever noen av symptomene på en svekket hudbarriere, eller rett og slett bare ønsker en mer balansert hud, er dette serumet absolutt verdt å prøve. Ønsker man et mer tyntflytende serum er ISNTREE TW-Real Bifida Ampoule et godt alternativ. Dette serumet inneholder intet mindre enn 88% probiotika i form av bifida ferment! I tillegg bidrar niacinamide og peptider til en jevn, spenstig og forynget hud.

Propolis

Propolis er en ingrediens som passer helt ypperlig å implementere i post-sommer rutinen. Den bieproduserte superingrediensen er nemlig full av antioksidanter som hjelper til med å beskytte huden mot frie radikaler og fornyelsen av hudcellene. Den betegnes også som bioaktiv, som betyr at den er antiseptisk og har en betennelsesdempende effekt. Skadet eller irritert hud helbreder seg selv raskere og hjelpes tilbake til normaltilstand. Har man for eksempel vært uheldig og blitt solbrent i løpet av sommeren er fuktighetskremer med propolis helt supert!

En av våre favoritter er COSRX  Full Fit Propolis Light Cream, en deilig og lettvektig ansiktskrem som inneholder hele  65,69% sort propolisekstrakt, honningekstrakt og bidronninggelé. Huden får dyptgående fuktighet uten å bli fet, samt en plumpet look i tillegg til at den den sitter perfekt under sminken. En annen propolis-godbit er IUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask, som gir huden massevis av pleie langt ned i hudlagene mens du sover. Gull verdt for hud som har tørre eller irriterte partier og trenger en skikkelig ansiktsbehandling etter ferien.

C-vitamin

Visste du at huden har et naturlig innhold av C-vitamin, og at en sunn mengde av vitaminet er en nødvendig for både kollagenproduksjon og solbeskyttelse? Samtidig kan selv små mengder UV-stråler redusere hudens innhold av C-vitamin med opptil 30%. Etter en solfylt sommer kan det derfor være lurt å fylle på med dette vidundervitaminet, som også styrker hudbarrieren og gir den spensten og gløden man ønsker.

Med en unik geléaktig konsistens tilfører MULDREAM Vegan Green Mild VITA Ampoule en etterlengtet friskhet til gusten hud. I tillegg til C-vitaminet gir panthenol og ceramider fuktighet og pleie i dybden. Serumet har en mild og deilig duft, og etterlater huden silkemyk – yes, please!  Overnight-masken SOME BY MI Yuja Niacin 30 Days Miracle Brightening Sleeping Mask er produktet for deg som ønsker å våkne med frisk og glødende hud. Masken inneholder C-vitamin fra den koreanske sitrusfrukten Yuja, og jobber gjennom natten med å jevne ut, fukte og revitalisere huden. Perfekt når man ønsker å spare tid, men likevel ønsker å gi huden ekstra omtanke.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *