Våre favorittserum mot aldringstegn og pigmentering

Forskjellige aldringstegn og pigmentering er vanlige hudproblemer som gjerne kommer med alderen hos de aller fleste av oss. Uansett om det er snakk om aldringstegn i form av rynker, eller misfargede områder som følge av pigmentering kan det være både frustrerende og sjenerende. Selv om det ikke går an å stoppe hudens aldringsprosess fullstendig, kan vi bremse prosessen og behandle problemene med riktige produkter.

Ulike typer aldringstegn og pigmentering

Som sagt opplever mange at aldringstegn begynner å gjøre seg synlige etterhvert som man blir eldre. De kan vise seg i form av rynker, fine linjer og pigmentering, og forverres gjerne dersom huden blir utsatt for solskader. Det finnes imidlertid også pigmentering som dukker opp som følge av andre årsaker enn aldring, for eksempel kvisearr eller hormonforandringer.

Mens rynker og slapp hud kommer som et resultat av at hudens kollagen og elastin brytes ned, kommer pigmentering som et resultat av overproduksjon av stoffet melanin. Både rynker og pigmentering blir likevel mer fremtredende dersom huden utsettes for sterk sol. Tap av kollagen og elastin skjer nemlig fordi UV-stråler bryter ned fibrene i huden, samtidig som huden vil begynne å produsere mer melanin nettopp for å beskytte seg mot solskader. Det er derfor lurt å begrense eksponeringen for UV-stråler, samt beskytte seg godt med solfaktor hele året.

Ingredienser å se etter

For å behandle og forebygge både rynker, fine linjer og pigmentering finnes det noen ingredienser som er spesielt effektive. Blant disse finner vi vitamin C, niacinamide og retinol, som alle tre bidrar til en glattere, spenstigere og jevnere hudoverflate. Vitamin C er full av antioksidanter og bidrar derfor til å beskytte huden mot skader fra UV-stråler. Niacinamide hjelper til med hudcellenes fornyelsesprosess og vil også redusere melaninproduksjonen. Retinol er en form for vitamin A, og stimulerer også cellefornyelsen på samme måte som niacinamide, og bidrar samtidig til å øke hudens egne produksjon av kollagen.

Våre favorittserum for å bekjempe aldringstegn og pigmentering

JUMISO All Day Vitamin Serum

Dette er en storfavoritt hos SkinSecret og inneholder hele 86,14% tindved-ekstrakt, som er rik på en rekke gode vitaminer, blant annet vitamin C, og gir huden god beskyttelse mot UV-stråling. Serumet inneholder også hyaluronsyre som binder fuktighet til huden, forebygger dehydrering og gir en plump look! I tillegg finner vi nicaniamide i det lettvektige superserumet. Vi elsker!

IUNIK Noni Light Oil Serum

Også IUNIKS hybridserum Noni Light Oil Serum, som er en blanding av ansiktsolje og serum, er rik på vitamin C. Samtidig inneholder det også en herlig miks av pleiende oljer fra jojoba, macadamia, argan og oliven. Konsistensen er likevel lettvektig og trekker raskt inn i huden, som etterlatese silkemyk med en ekstra glød! Serumet passer utmerket for å gi ekstra pleie til tørre og sensitive områder uten å etterlate huden tung og fet.

ARIUL Watermelon Hydro Glow Serum

Dersom du har rød og irritert hud som trenger å roes ned, og samtidig vil behandle aldringstegn er dette serumet en perfekt løsning. Vitamin A, C og E gir optimal beskyttelse, samtidig som vitamin B, aminosyrer og mineraler gir ekstra beroligende fuktighet. Det føles behagelig på huden, har en søt og himmelsk duft, og gir en fresh følelse uten å bli klissete.

COSRX Real Fit Retinol Serum

For deg som ønsker å prøve retinol er dette retinolserumet fra COSRX et godt alternativ. Konsentrasjonen av 0,5% retinyl palmitate er mildere enn mange andre retinolserum og vil derfor verken skape irritasjon eller tørrhet, samtidig som serumet virker i dybden og fornyer hudoverflaten. Dersom du har sensitiv hud og ikke er vant med retinol i hudpleie anbefaler vi likevel å begynne med å påføre serumet maks 2 ganger i uken, før bruken gradvis øker til annen hver dag.

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum

Dette er serumet for deg som ønsker å gå all in for motvirke både aldringstegn og pigmentering. Hovedingrediensen er hele 22% vitamin C, samtidig som det også inneholder niacinamide. Huden etterlates glatt med en nydelig, naturlig glød og en jevnere finish. Dette serumet kan man også gjerne implementere gradvis i rutinen frem til huden blir vant til det.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *