Slik får du den koreanske gløden aka glass skin

I forbindelse med K-beauty hører man ofte begrepet glass skin. Dette er ganske enkelt en betegnelse på den typiske koreanske gløden hvor huden er så frisk, jevn og glødene at den ser ut som glass. Denne glassaktige finishen er mye av grunnen til at koreansk hudpleie har fått fotfeste verden over. Så, hvordan oppnår man denne glasshuden?

Glass skin 101

Når det kommer til glasshud handler alt om en ting – fukt. Hele poenget er at huden skal se frisk og hydrert ut, gjerne litt dewy, altså nesten som om man har et lag morgendugg på hudoverflaten. For å få til dette sørger koreanerne for å rense godt, eksfoliere jevnlig og velge produkter som virkelig metter huden med fuktighet. Som regel består en glasshud-rutine av 6 – 14 steg. Det betyr at det lønner seg å se etter ingredienser som verken skaper irritasjon eller stripper huden for nødvendige oljer. Velg heller produkter med ingredienser som jobber i dybden og gir en naturlig glød, for eksempel propolis, niacinamide, snegleslim, vitaminer, mineraler og peptider.

Det er selvfølgelig også viktig å ta hensyn til sin egen hud, uansett hva slags finish man ønsker å oppnå. Er huden din vant til en rutine på 3 steg, kan den reagere dersom du plutselig hopper over i 14 steg dagen etter. Bygg opp toleransen gradvis, og ha alltid i bakhodet hvilken hudtype du har. Har man for eksempel sensitiv hud kan det være greit å starte i det små med litt færre produkter.

Slik får du glasshud

Som sagt er det opp til hver enkelt akkurat hvor mange steg man ønsker å ha i sin rutine. Derfor kommer vi med noen tips til grunnleggende steg man kan følge for å få glasshud! Man kan selvfølgelig også legge til flere steg dersom man ønsker det.

Dobbelrens

Som vanlig er dobbelrensen, grunnlaget for enhver god rutine, på plass! Med tanke på at man bruker en del produkter i en typisk glasshud-rutine, er ordentlig rensing av hud og porer et must. Oljerensen HEIMISH All Clean Balm er en perfekt sorbetaktig oljerens som gjør huden fri for nupper og hudormer, og samtidig gir behagelig pleie. Følger man opp med den vannbaserte KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam, har man en ultimat dobbelrens som etterlater huden dyprenset, men silkemyk.

Essens

Selv om essens vanligvis ikke ansees for å utgjøre fundamentet i en rutine, bør man absolutt ikke neglisjere dette steget om man ønsker seg glasshud. Her har vi nemlig muligheten til å tilføre ekstra godt med fuktighet og næring. Klassikeren NEOGEN Real Ferment Micro Essence inneholder hele 93% probiotiske ingredienser som bidrar til en sunnere, spenstigere, jevnere og fuktigere hud. ABIB Heartleaf Essence Calming Pump er en essens med en noe tykkere konsistens, og binder fuktighet til huden samtidig som den roes ned og plumpes. Ønsker man en skikkelig fuktighetsboost kan man faktisk kombinere begge! Sørg bare for å påføre produktet med tynnest konsistens først.

Serum

Serum tillater oss å velge produkt utifra hvordan vi ønsker å behandle huden. Ønsker man å oppnå glasshud bør man derfor velge et serum som inneholder gode ingredienser som jevner ut huden og tilfører masse fuktighet. BEAUTY OF JOSEON Glow Serum inneholder både propolis og niacinamide, som lysner arr og pigmenterflekker, og gir en nydelig glød. I tillegg finner vi gurkemeie som er super for økt elastisitet og forynget hud!

Fuktighetskrem

Også når det kommer til fuktighetskrem kan man se etter ingredieser som hjelper til med å oppnå det man ønsker. NACIFIC Fresh Herb Origin Cream er rik på både niacinamide og aminosyrer som gir en jevnere, glattere og spenstigere hud. Kremen gir rikelig med fuktighet ved hjelp av sheasmør, og den passer derfor godt for tørr og normal hud. Dersom man har fet hud og ønsker en mer lettvektig krem, er BY ECOM Pure Calming Cica Cream et utmerket alternativ. Ingrediensene EGF, IGF og FGF bidrar nemlig til å stimulere celleveksten, samt kvitte seg med arr, fine linjer og ujevnheter. I tillegg hjelper centella asiatica til med roe ned irritasjon og rødhet.

Det lille ekstra

Hvem elsker ikke litt ekstra selvpleie? Implementer gjerne eksfoliering og masker en gang i blant for ekstra glød, mykhet og fukt! COSRX One Step Original Clear Pad kan brukes  som en del av kveldsrutinen 1 – 2 ganger i uken, og eksfolierer huden effektivt men skånsomt. Disse padsene er  holy-grails for å løse opp talg og smuss nedover i porene, samtidig som hudoverflaten fornyes. Når man ønsker å senke skuldrene med en deilig sheetmaske anbefaler vi å prøve ABIB Gummy Sheet Mask Milk Sticker. Denne gir en silkemyk, hydrert og glødende hud, samtidig som niacinamiden jobber med å jevne misfarging, pigmentering og arr. Vi elsker!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *