Hvordan ta vare på huden etter sommeren

I år har sommeren i Norge vært eksepsjonell med solfylte sommermåneder, skyfri himmel og det har ikke vært uvanlig med temperaturer opp mot 30 grader i skyggen. En slik sommer fører til ekstra mye bading og soling, og dette setter naturlig vis sitt preg på huden. Vi viser deg hvilke ingredienser og produkter du bør bruke for å få huden frisk og spenstig igjen, uten å miste den fine brunfargen!

Ginseng og honning

Ginseng og honning er proppfull med antioksidanter som bekjemper frie radikaler, og hjelper til med fornyelse av huden, samt reduserer ytterligere eldring av huden. Ginseng inneholder også saponin, et stoff som beskytter huden mot hudkreft forårsaket av UV-stråler. Honning vil øke fuktnivået i huden og glatte ut rynker og fine linjer. Bruk derfor gjerne wash-off masker som inneholder ginseng og honning, som for eksempel I’M FROM Ginseng Mask og I’M FROM Honey Mask. Disse er helt naturlige og lukter så godt at du får en umiddelbar spafølelse av å påføre de.

Bruk disse wash-off maskene 2-3 ganger i uken for å få best effekt, helst etter en dag hvor du har vært mye i sola for å reparere eventuelle UV-skader.

C-vitamin

Selv små mengder UV-stråling kan føre til at mengden c-vitamin i huden din reduseres med så mye som 30%. Derfor gjør det huden godt med ny og frisk tilførsel av vitaminet som styrker hudbarrieren og som får tilbake både kollagen, glød og elastisitet, i tillegg til å redusere synlige pigmentflekker.

Hvis du ikke allerede bruker c-vitamin i din hudpleierutine, kan vårt sett med c-vitamin TIA’M My Signature C Source Serum & A+ Cream Kit anbefales, spesielt om du har solskadet hud, og merker nye fine linjer, rynker og pigmentflekker etter lange dager i solen. Dette settet inneholder et c-vitamin serum med 20% ren c-vitamin, og en deilig fuktighetskrem som kommer til å øke absorberingen av c-vitamin i huden. Hvis du ønsker å starte forsiktig med c-vitamin anbefaler vi TIA’M My Signature Red C Serum som er et mildere c-vitamin serum med B12 for de med ømfintlig og tynn hud.

Påfør et par dråper med c-vitamin serum direkte på ansiktet rett etter rens og toner. Vent i 10-20 minutter før du går videre til neste steg. Om du ikke har tid til å vente så lenge, så er det ingen krise, men ventingen kommer til å la c-vitaminen trekke ekstra godt inn i huden. Bruk gjerne c-vitamin på morgenen sammen med solfaktor for å få optimal effekt. Du kan også blande et par dråper av ditt c-vitamin serum sammen med en mild toner eller en mild fuktighetskrem.

1 sheetmaske hver dag

Hvis du heller foretrekker sheetmasker, så har vi et utrolig godt sheetmaske-sett, HELLOSKIN Sheetmask Kit, med masker laget av bomull av høyeste kvalitet og som holder lenge på essensen/væsken de inneholder. Bruk 1 sheetmaske hver dag, dette kommer til å utgjøre en forskjell på hudkvaliteten din. Om du virkelig vil gjøre en ekstra innsats utfordrer vi deg til å ta vår 7 dagers maske-utfordring, hvor du får 7 ulike masker som kommer til å gi huden din den pleien og gløden den trenger etter sommeren. Disse er spesielt gode å bruke etter at man har utsatt huden din for solen, og legg de gjerne i kjøleskapet før bruk, for å få en avkjølende og lindrende effekt.

Squalan

Vår nye favorittingrediens er squalan! Squalan er et stabilt hydrokarbon som finnes naturlig i kroppen vår. Ettersom vi blir eldre, minsker nivået av squalan, og dermed mister huden fuktighet og elastisitet, som igjen fører til aldring, rynker og tynnere hud. Squalan hjelper til med å fornye hudcellene på en naturlig måte og reduserer rynker og pigmentering etter solskadet hud.

Hele serien fra Olivarrier inneholder squalane utvunnet fra planter, men om vi skulle anbefalt det beste squalan-produktet så er det OLIVARRIER Fluid Oil, med 100% naturlig og vegansk squalan. Dette er en tørr olje som trekker raskt inn i huden og etterlater den ikke fet. Et tips er å blande et par dråper av denne med din favorittkrem, for å få ditt perfekte squalan-produkt!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *