Ukens ingrediens: Squalan

Siden dette er en essensiell ingrediens i vårt nyeste merke Olivarrier, vil vi i denne artikkelen fortelle dere alt dere trenger og vite om denne unike ingrediensen.

Hva er squalan?

Squalan kommer hovedsakelig fra oliven og er et umettet hydrokarbon. Noe som kanskje overrasker deg er at squalane også produseres i menneskekroppen. Vi er alle født med squalan i huden, men allerede i 20-årene så er det ikke mer igjen, og derfor er det lurt å tilføre gjennom hudpleie.

Fordeler

Squalan er en utmerket fuktgivende ingrediens som vil etterlate huden din gjennomfuktet, spenstig og myk. Konsistensen er silkemyk, lett og trekker raskt inn i huden. Den hjelper også til slik at andre aktive ingredienser i produktene vi påfører kan penetrere huden bedre.

Det er en av de minst irritative ansiktsoljene du kan bruke, noe som gjør at den passer utmerket for deg med sensitiv og irritabel hud. Den vil bidra til en styrket hudbarriere og har i tillegg en helende effekt på eksem og psoriasis. Med sin lette og tørre konsistens er denne oljen velgenet også for deg med fet hud. Den tetter ikke porene og har en antibakteriell effekt på huden.

Ved jevnlig bruk vil denne oljen forebygge dannelsen av pigmentflekker og forbedre hudens struktur. Forskning viser også at squalan kan øke cellefornyelsen i huden, noe som gjør den til en effektiv anti-age ingrediens.

Hvordan inkludere squalan i din rutine

Squalan finnes enten i ren form eller mindre konsentrert sammen med andre ingredienser. Med OLIVARRIER Fluid Oil får du 100% ren squalan. Denne anbefaler vi at du bruker som et serum – etter din rens, toner og essens. For at den skal få trukket ordentlig inn i huden brukes den derfor før fuktighetskrem, og gjerne mens huden enda er litt fuktig. Om du ønsker kan du også blande inn et par dråper i fuktighetskremen din. Dette serumet passer alle hudtyper, til og med hvis du har en fet/kombinert hud, da den er lett og tørr. Denne oljen brukes morgen og kveld.

Det er ikke bare ansiktet som har godt av denne oljen. Prøv den på tørre områder med eksem, et par dråper på slitte hårtupper (på fuktig hår), til tørre lepper, eller som en neglebåndsolje.

Er du ute etter en ansiktskrem som inneholder squalane vil jeg anbefale deg OLIVARRIER Dual Moist Comfort Cream. Denne inneholder også hualyronsyre som vil gi deg rikelig med fukighet og bidra til en mer spenstig hud. Passer absolutt alle hudtyper, men dersom du har en tørr og sensitiv hud ville jeg valgt OLIVARRIER Emoillient Extra Comfort Cream. Den er nemlig tilsatt 20 % shea butter som vil gi huden din rikelig med næring og sunne fettstoffer.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *