Hvordan unngå MASKNE

Maskne (face mask, altså munnbind, og acne slått sammen) har for noen blitt et stort problem nå som flere bruker munnbind regelmessig. Maskne er rett og slett kviser og hudormer som oppstår etter bruk av munnbind, da særlig rundt munn og på haken.

Dette er en type akne som kalles acne mechanica, og oppstår fra trykk mot huden fra strikken eller kanten på munnbindet, eller til og med at selve stoffet gnir mot huden og skaper irritasjon og inflammasjon. Også varme, svette og talg kan føre til tette porer og utbrudd. Acne mechanica er slettes ikke et nytt fenomen, selv om det har kommet mer i fokus nå. Kviser kan også oppstå andre steder på kroppen, som eksempel ved hårfestet hvis du bruker mye hjelm eller caps, eller på ryggen på grunn av sports-BH.

Hvordan unngår jeg maskne?

Det kan være vanskelig å bli kvitt maskne. Dette er fordi hovedsynderen er selve munnbindet, og vi kan så absolutt ikke stoppe å bruke det. Her kommer likevel noen tips du kan bruke for å hjelpe huden på vei:

1. Skift munnbind ofte

Dette er selvfølgelig viktig uansett med tanke på smittevern, men det å sørge for at du alltid har et rent munnbind kan gjerne også forbedre kvisene. Har du også muligheten til å bruke et gjenbrukbart munnbind i stoff bør du velge bomull. Bomull puster nemlig godt og vil ikke føre til en så varm og fuktig luft. Husk at munnbind i stoff også skal vaskes ofte!

2. Dropp sminken

Hvis du kan bør du også droppe sminken under munnbindet. Sminke i kombinasjon med svette, et fuktig miljø og friksjon mot huden er oppskriften på et kviseutbrudd! Har du et sted du skal være kan du for eksempel ha med deg en concealer eller lett BB-krem i lomma og sminke deg når du kommer frem.

3. Ta vare på hudbarrieren

Når kviseutbruddet oppstår, er det fristende å rense huden ekstra mye og pøse på med syrer. Syrer bør du bruke med måte, for hvis du overdriver så kan kan det nemlig skade hudbarrieren og sette den ut av stand til å beskytte mot irritasjoner og infeksjoner.

Dette anbefaler vi:

Rens huden nøye med milde produkter to ganger daglig, for eksempel The Plant Base AC Clear Magic Foam A1+ med anti-inflammatorisk og beroligende centella asiatica, og med et balansert innhold av salisylsyre til å behandle kvisene. Bruk en mild toner med et lavt innhold av syrer som AHA, BHA og PHA. Vår favoritt er SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner  som du kan bruke hver eneste dag. Toneren er testet på hypersensitiv hud og vil ikke svekke hudbarrierern. Og sist men ikke minst; fukt godt! Hvis du synes det blir litt klamt under munnbindet kan du bytte til en lettere fuktighetskrem i akkurat dette området, for eksempel PURITO Centella Unscented Recovery Cream, som også inneholder centella asiatica. Ellers bør du ikke gjøre drastiske forandringer i hudpleierutinen.

Les også: Hvordan gjenopprette en svekket hudbarriere?

4. Kviseplaster

Et siste tips er å bruke kviseplaster som både dekker og behandler kvisene. Bruk plastrene særlig på de kvisene som oppstår langs strikken og kanten på munnbindet, slik unngår du at de irriteres ytterligere.

Les også: forskjellen på våre COSRX kviseplastre

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *