Hvorfor flasser huden min?

Flassende hud kan være svært ubehagelig og sjenerende, og er vanligere om høsten og vinteren enn om sommeren. Vi forklarer hva som ofte er årsaken til problemet og hva du kan gjøre for å behandle det!

Hvorfor flasser egentlig huden min?

Hudtype

Tørr hud opplever generelt at huden er flakete og flassende oftere enn andre hudtyper. Dette er fordi personer med tørr hud produserer mindre talg og lipider (som er naturlige oljer i hudoverflaten) enn normal, kombinert eller fet hud. Disse oljene eller fettstoffene fungerer som en slags fyllmasse mellom hudcellene slik at huden holder seg glatt. Mangel på dette kan føre til en gusten og matt hudtone, samt flassing og kløe.

Døde hudceller

Personer med tørr hud er imidlertid ikke de eneste som kan oppleve tørr og flassende hud i ansiktet. Andre hudtyper kan også oppleve flassende partier, spesielt i sesongskifte. I tillegg vil hudcellene dø fortere om sommeren på grunn av UV-stråler fra solen, noe som kan føre til at de døde hudcellene hoper seg opp på hudoverflaten og igjen fører til flassing.

Feil hudpleieprodukter

Hudpleieprodukter som inneholder sterke kjemikalier kan også være en av årsakene til at huden din begynner å flasse. Dette gjelder spesielt for noen alkoholbaserte produkter, som kan risikere å strippe huden for naturlige oljer, tørke den ut og skape irritasjon. Mange med sensitiv hud kan i tillegg reagere på parfyme og fargestoffer, så se heller etter milde produkter som ikke er sterke mot huden.

Slik behandler du flassende hud

1. Eksfoliering er nøkkelen

Med tanke på at flassingen kan være et resultat av opphopning av døde hudceller er eksfoliering alfa og omega. Da hjelpes huden med å kvitte seg med dem, slik at nye friske hudceller kommer til overflaten. Vi anbefaler COSRX One Step Moisture Up Pad, tonerpads som er ferdig dyppet i en beroligende og fuktighetsgivende essens. De fjerner skånsomt død og gusten hud, er enkle å bruke og kan brukes daglig!

2. Boost fuktigheten mellom stegene i hudpleierutinen

Det er også superviktig å sørge for å gi nok med fuktighet og holde huden hydrert fra innsiden og ut. Et godt tips for virkelig å booste hudens fuktighetsnivå er å gå inn med en mist eller ansiktsspray mellom de ulike stegene i  hudpleierutinen. Dersom rutinen din består av ti steg trenger du ikke nødvendigvis spraye mellom hvert eneste steg, men prøv deg gjerne frem for å se hvor mange lag som passer for akkurat din hud. Vi digger for eksempel SKINFOOD Aqua Grape Bounce Mist Toner, ARIUL Watermelon Hydro Glow Gel Mist og PYUNKANG YUL Mist Toner.

3. Velg en tykk nattkrem med lipider

Et annet effektivt steg for å behandle tørr og flassende hud, er å tilføre huden det den mangler. Derfor er det gull verdt å velge en litt tykkere nattkrem som inneholder ceramider, som er lipider, og hjelper til med å styrke hudbarrieren og holde på hudens fuktighet. Prøv gjerne ut COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream, en tykk fuktighetskrem som likevel ikke blir fet og tung på huden. Den har en behagelig lindrende effekt på kløe og irritasjon, og vil styrke og balansere huden umiddelbart!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *