Koreansk anti-age rutine i 10 steg

Anti-aging 101

Hva innebærer det?

Ordet anti-aging er et ord som kommer opp ganske hyppig i forbindelse med hudpleie, og er sikkert noe de fleste har hørt om før. Anti-aging betyr ganske enkelt at et produkt har en forebyggende eller reverserende effekt på hudens ulike aldringstegn. Likevel er det ikke sånn at absolutt alle produkter som hevder å løfte, stramme opp og redusere fine linjer fungerer like godt. For noen produsenter er det nok lett å ta snarveier og benytte seg av ingredienser som gir kortvarig effekt, for å kunne markedsføre et produkt som anti-aging. Å velge riktige produkter er altså ikke alltid like lett, spesielt når det kommer til anti-aging. 

Hva er det som egentlig fungerer og når bør man begynne?

Dersom en fuktighetskrem hevder å gjøre deg 10 år yngre og stramme opp huden over natten, er det dessverre som regel for godt til å være sant. Det som derimot fungerer aller best er å bruke produkter med effektive og pleiende ingredienser over tid. Koreanerne har heldigvis bidratt til å heve standaren for anti-age produkter og de koreanske hudpleiemerkene produserer gode og innovative produkter med fokus på rens, pleie og beskyttelse. Den koreanske anti-age filosofien dreier seg nemlig om å bremse hudens aldringsprosess ved bruk av naturlige og næringsrike ingredienser. Dette gir gode resultater i lengden, noe som igjen bidrar til en mer langvarig effekt. Med dette i bakhodet betyr det også at det er hensiktsmessig å begynne med forebyggende hudpleie så tidlig som mulig, og at man ikke trenger å vente til etter rynker og pigmentflekker har oppstått.

Solkrem bør man begynne å bruke fra barndommen av for å ta vare på helsen og beskytte huden mot farlige UV-stråler. I ungdomsårene kommer man langt med å rense huden, tilføre fuktighet og beskytte. Det mange ikke vet er at huden allerede i 20-årene begynner å miste elastisitet og kollagen, og gode produkter som bidrar til å opprettholde produksjonen av disse er derfor gull verdt! Vi har satt sammen en 10-stegs hudpleierutine med fokus på anti-aging for deg som ønsker  å enten forebygge eller redusere aldringstegn. Ingredienser som går igjen er blant annet hvit trøffel, kollagen, risekstrakt og snegleslim. 

Steg 1: BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Purifying

Et av de viktigste tiltakene vi kan gjøre for å ta vare på huden og forebygge aldringstegn er å rense huden på en skånsom, men grundig måte både morgen og kveld. Første steg i denne anti-age rutinen er derfor oljerensen BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Purifying. Den har en silkemyk og sorbetlignende konsistens som enkelt smelter vekk smuss og sminke uten å strippe huden for naturlige oljer. Ingrediensene består blant annet av primroseolje, arganolje, kamilleekstrakt og lakrisekstrakt som har en beroligende effekt – perfekt for sensitiv hud! Rensen påføres med den medfølgende spatelen på tørr hud og masseres utover ansiktet. Fukt fingrene med vann, masser litt til og skyll helt av med lunkent vann. 

Steg 2: D’ALBA PIEDMONT Peptide No-Sebum Mild Gel Cleanser

Følg opp med den vannbaserte rensen D’ALBA PIEDMONT Peptide No-Sebum Mild Gel Cleanser for å rense i dybden, styrke hudens beskyttelsesbarriere og balansere pH-balansen. Med ingredienser som BHA og peptider trenger rensen dypt inn i porene, renser vekk overflødig talg og bidrar til å redusere sorte og hvite hudormer. Den inneholder også italiensk hvit trøffelekstrakt, en kraftig anti-aging antioksidant som bidrar til økt cellefornyelse og forbedring av hudens elastisitet. Masser rensen inn i ansiktet sammen med vann i sirkulære bevegelser og skyll til slutt grundig med lunkent vann.

Steg 3: DEWYTREE The Clean Lab Peeling Gel

DEWYTREE The Clean Lab Peeling Gel er en skånsom peeling som fjerner døde hudceller uten å gjøre huden stram eller irritert. Den er basert på cellulose og trehalshose og har en kornete tekstur som ruller på huden. Resultatet er en myk, balansert og smidig hudoverflate. I tillegg inneholder den papayaekstrakt som gir dyptgående fuktighet og jevner ut hudtonen. Påfør tørr og renset hud, fukt fingrene og masser i sirkulære bevegelser i ca. 1 minutt. Skyll så grundig med lunkent vann. 

Steg 4: I’M FROM Rice Toner

Toneren I’M FROM Rice Toner inneholder 77,78% risekstrakt og er derfor både naturlig og skånsom . Det høye innholdet av ris gir huden mye fuktighet, bidrar til å jevne ut hudtonen og gir huden en nydelig glød. I tillegg har toneren en mildt eksfolierende effekt og motvirker fine linjer og rynker, samt gjør huden spenstigere. Rist toneren før bruk og påfør enten direkte på ansiktet og klapp inn i huden, eller stryk den på ved hjelp av bomullspad. 

Steg 5: COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Neste steg i rutinen er påføring av essens, og her kan vi virkelig anbefale favoritten COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essensce. Med hele 96% av superingrediensen snegleslim reduserer dette produktet både arr og pigmentflekker, samtidig som rynker glattes ut. Huden blir umiddelbart silkemyk og glødende! Påføres ved å fordele et par pumper i håndflaten og masses direkte utover i ansiktet. 

Steg 6: THE PLANT BASE Time Stop Collagen Ampoule

THE PLANT BASE Time Stop Collagen Ampoule er det perfekt anti-age serumet og inneholder 76,53% soppkollagen som øker hudens elastisitet og spenst, samt reduserer synligheten av rynker og fine linjer. I tillegg inneholder serumet planteekstakter fra lakrisrot, morbærbark og kaktus som er fulle av antioksidanter. Disse antioksidantene bidrar til å styrke hudens beskyttelsesbarriere, har en beroligende effekt og gir huden en skikkelig energi-boost! Serumet påføres med et par dråper og masseres inn i huden. 

Steg 7: D’ALBA PIEDMONT White Truffle Nourishing Treatment Mask

Noe av det beste med en 10-stegs rutine må være å kunne unne seg en avslappende ansiktsmaske! D’ALBA PIEDMONT White Truffle Nourishing Treatment Mask er en deilig sheetmaske som både roer ned irritert hud og fukter i dybden. Maskens 5 ulike hyaluronsyrer sørger i tillegg for å jevne ut hudtonen og stimulere hudens kollagenproduksjon. Planteekstrakter fra grønn te, lavendel og jasmin har en behagelig og beroligende effekt. Sheetmasken plasseres på ansiktet og skal virke i 10-20 minutter, gjerne mens du slapper av. Kast masken når tiden er gått og masser resten av væsken inn i huden. 

Steg 8: ISNTREE TW-Real Eye Cream

Huden rundt øynene er tynn og delikat, og er ofte et av de første stedene vi begynner å se aldringstegn. Den mettende øyekremen ISNTREE TW-Real Eye Cream inneholder hele 61% bifida ferment, en probiotisk ingrediens som bidrar til å styrke hudbarrieren. Den reduserer også mørke ringer, rynker og fine linjer ved hjelp av blant annet niacinamid og cellefornyende EGF, IGF og FGF. Sheasmør gir pleie og fuktighet, samtidig som vitamin E beskytter huden mot frie radikaler og solskader. Øyekremen påføres ved å klemme ut en liten mengde på størrelse med ert på ringfingeren, for så å klappe den forsiktig inn i huden under øyet. 

Steg 9:D’ALBA PIEDMONT Ampoule Balm White Truffle Anti-Wrinkle Cream

D’ALBA PIEDMONT Ampoule Balm White Truffle Anti-Wrinkle Cream er den perfekte fuktighetskremen for deg som ønsker en næringsgivende krem med sterk anti-age effekt. Hvit trøffel, avokadoolje, druekjerneolje og hyaluronsyre gir dyp fuktighet samtidig som produksjonen av kollagen og elastin økes. Kremen inneholder også en rekke vitaminer, ceramider og peptider som pleier huden, reduserer rynker og fine linjer og gir en jevnere hudtone. Klapp lett inn i huden til den er helt absorbert. 

Steg 10: D’ALBA PIEDMONT UV Essence Waterfull Sun Cream SPF50+ PA++++

Det aller viktigste steget i anti-age rutinen er å beskytte huden mot skader og påkjenning fra UV-stråling. Solkrem bør faktisk brukes hver dag hele året! D’ALBA PIEDMONT UV Essence Waterfull Sun Cream er en lettvektig solkrem som har den høyeste solfaktoren og beskytter mot både UVA og UVB stråling. Også i denne finner vi anti-age ingrediensen hvit trøffel som sammen med vinekstrakt og niacinamide lysner og jevner ut hudtonen, gir spenst til slapp hud og reduserer rynker og pigmentering. Påføres ved å spre prikker med solkrem utover ansikt og hals, for så å smøre det jevnt inn i huden. Dersom du skal være ute i solen anbefaler vi å påføre nye lag jevnlig. 

Kjøp hele settet her:

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *