Koreansk hudpleie på budsjett

Som student lever jeg ikke et helt A4 liv, og jeg har heller ikke en hverdag som er ni til fem. Studentlivet er ofte preget av avtaler som strekker seg døgnet rundt – alt fra forelesninger, deltidsjobber, eksamensperioder og sosiale tilstelninger tar opp mye dyrebar tid fra hverdagen vår. Og når klokken viser 20 minutter til første forelesning klokken ni en mandags morgen, eller jeg etter en lang dag på lesesalen faller i sengen det sekundet jeg kommer hjem, føles det gjerne ekstra tungt å måtte reise seg for å gjennomføre en 10-stegs hudpleierutine. Selv for meg som er over gjennomsnittet interessert i koreansk hudpleie, hender det både titt og ofte at også jeg velger å sove de få minuttene ekstra.

I en travel hverdag hvor skole, jobb og det sosiale skal balanseres med et stramt studentbudsjett, er det lett å nedprioritere huden og stille spørsmål ved om det egentlig er viktig med en hudpleierutine. Og ti hudpleietrinn? Trenger man virkelig det?

Er det en ting som er sikkert, så er det at hudpleie kan være ganske kostbart, og når en ikke har så mye å rutte med, er det helt vanlig å prioritere å bruke pengene sine på helt andre områder.

Tre viktige prinsipper

Men å begynne tidlig med en god hudpleierutine er en god investering for fremtiden. Jo tidligere en begynner å bekjempe aldringstegn, jo mindre problemer får man i senere alder – og jo billigere blir det i lengden. For anti-age produkter og rynkekremer benytter seg gjerne av luksuriøse og eksklusive ingredienser, og prislappen er ofte enda høyere enn “vanlig” hudpleie.

For min del, uansett hvor trøtt jeg er, eller uansett hvor sent på kvelden det er, er det tre prinsipper jeg ikke viker fra: rens, fuktighet og beskyttelse.

Rens

Jeg dobbelrenser alltid huden hver eneste kveld. Fordi jeg bruker sminke (og vannfast mascara!), bruker jeg alltid først en oljerens for å fjerne all sminke og smuss som bygger seg opp i løpet av dagen. Så går jeg inn med en vannbasert rens for å virkelig gjøre huden ren. Her til lands er det mange som kun bruker våtserviett for å fjerne sminke – dette er dessverre ikke nok til å fjerne alt som bør fjernes, og det er i tillegg ganske hardt mot huden. Husk at mange av hudproblemene oppstår fordi man ikke renser huden ordentlig.

Hos oss er Banila CO Clean It Zero Cleansing Balm en bestselger, og den er også utrolig drøy i bruk. Originalen finnes også i Jumbo strørrelse, mens Clean It Zero Cleansing Balm Purifying passer de med sensitiv hud.

Fuktighet

Å tilføre huden rikelig med fuktighet er viktig, uansett om man har tørr, fet eller normal hud! Når man blir eldre, svekkes også hudbarrieren og huden tappes for fukt. Som resultat blir huden tørrere, slappere og man kan oppleve å få fine linjer og rynker. Det er helt vanlig at hudtypen forandres helt ettersom man eldes. Velg gjerne produkter som inneholder antioksidanter, beta-glucan, hyaluronsyre og panthenol!

Både SKIN & LAB og COSRX har fuktighetskremer tilpasset de fleste hudtyper.

Beskyttelse

Mens koreanere skyr solen som pesten, er vi ikke så flinke til å bruke solfaktor i Norge. Men faktisk bør man bruke en høy solfaktor hver eneste dag om man er ute i dagslys, hele året rundt. UV-stråler er den største grunnen til at aldringstegn oppstår – de tørker ut huden, bryter ned kollagen og gir oss pigmentflekker.

Koreansk solkrem er annerledes enn de vestlige. De har lettere konsistens, tetter ikke porene, og lukter heller ikke like sterkt. Husk å beskytte deg i stolen, og helst bør du påføre nytt lag hver andre time du er ute i solen.

Noen praktiske tips når lommeboken ikke strekker til

Igjen vil jeg presisere viktigheten med å ta vare på huden din akkurat nå, fordi det i lengden blir lettere og billigere å pleie huden senere i livet. Likevel har jeg stor forståelse for at det på et stramt budsjett ikke er alltid like lett eller overkommelig å få med seg alle trendene som hele tiden dukker opp. Her kommer det derfor noen praktiske tips for både de med stramt budsjett, og for de som ønsker å effektivisere tiden sin så mye som mulig.

Kjøp produkter som er drøye i bruk

Dette tipset er kanskje litt åpenbart for noen, men tenker du noen gang over hvor lenge produktene dine varer? Et av mine beste triks er å kjøpe produkter som har pumpe eller pipette i stedet for å kjøpe tuber eller krukker. Da er det mye lettere å tilpasse mengden, og man bruker like mye hver gang.

Et av mine favorittprodukter er COSRX sine skrubbpads. De inneholder 70 pads, og brukes de 2-3 ganger i uken, slik som det anbefales, varer én boks opptil fem måneder!

I tillegg bør du oppbevare produktene dine på en ordentlig måte, da holder de lenger. Noen produkter skal eksempelvis ikke stå på badet, for det blir for varmt og fuktig. Ha de heller på soverommet, men husk å ikke ha de i vinduskarmen i direkte sollys. Noen vitaminserum (spesielt vitamin C) kan også gjerne stå i kjøleskap.

Kjøp multitaskingprodukter

Produkter som kan brukes på flere områder, kan være skikkelig lurt. For eksempel kan du slå sammen essens- og serumsteget i ett trinn og bruke et produkt som virker på flere områder. Jeg er spesielt fan av snegleslimprodukter, som både hjelper mot aldringstegn, jevner ut huden og gir mye fuktighet.

En svært fuktighetsgivende toner kan brukes i flere lag i stedet for serum. Klapp lett inn, og la det trekke godt inn i huden før du påfører neste lag. I følge “seven-skin”-metoden, kan man påføre mellom tre til syv lag av toneren for å dra mest nytte av ingrediensene. Tanken bak er at når produkter ligger på huden, fordamper noe av produktet, mens noe ikke trekker ordentlig inn. Ved å lagvis påføre produktet “drikker” huden mer av produktet.

Isntree sin toner med hyaluronsyre har noe tykkere konsistens enn vanlige tonere, og gir en dyp fuktighet. Denne toneren passer ypperlig til “seven-skin”-metoden

Slå to fluer i en smekk og bruk fuktighetskrem eller sminke som har solfaktor. Jeg elsker cushion foundations som både har solfaktor og pleiende ingredienser. Disse fra Klavuu har god dekkevne, slik at man ikke trenger like mye produkt for å få et godt resultat.

En kort oppsummering

Å investere i huden sin i så tidlig alder som mulig er viktig, men kan også svi i lommeboken, og heller er det ikke lett å orientere seg i jungelen av skjønnhetstrender. Men tar man utgangspunkt i de tre prinsippene jeg har presentert i denne artikkelen (rens, fuktighet og beskyttelse), er man allerede godt på vei. Hvis man i tillegg tar i bruk produkter som kan brukes på flere områder, har man fått en enkel og effektiv hudpleierutine som hjelper deg på veien mot en sunn og frisk hud.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *