Tetre som mirakelkur mot akne + 1 nyhet!

Tetre er en populær og effektiv ingrediens som blir hyppig brukt i både koreansk og vestlig hudpleie. Den er kjent for å helbrede akne og andre infeksjoner i huden, og i dag skal vi forklare hvordan du kan bruke produkter med denne ingreidensen på best mulig måte.

Hva hjelper tetre mot?

Tetre er et tre som vokser langs kysten i Australia, og her har tetre-ekstrakt blitt brukt i hundrevis av år til å behandle sår og hudinfeksjoner, og er mest kjent for sine antibakterielle egenskaper. Ingrediensen har en viktig rolle i mange hudpleieprodukter som er rettet mot hud med akne- og kviseproblemer. Å bruke tetreolje eller tetre-ekstrakt til å behandle akne er en veldig naturlig fremgangsmåte, og mye mer skånsomt enn å bruke aknemedisiner.

Det er viktig å bruke produkter med en viss prosent tetre-ekstrakt for å få en optimal effekt. Bruker man ren tetreolje på huden kan man få en motsatt effekt, derfor er hudpleieprodukter med tetre spesielt utviklet for hudtyper som sliter med urenheter, irritasjon og dehydrering.

Enkelte undersøkelser viser også at tetre kan hjelpe hud som sliter med kontakteksem og andre typer utslett forårsaket av allergi, på grunn av dens lindrende egenskaper.

Hudpleierutine mot akne med tetre-produkter

For å dempe akneutbrudd og holde urenhetene unna anbefaler vi at du har en god hudpleierutine som inneholder gode og rene ingredienser, men som også inneholder tetre, enten i form av ekstrakt eller olje.

Vi anbefaler at du starter med en god dobbelrens som består av en oljerens for eksempel CUBE Skin Trouble Soap og  COSRX Good Morning Gel Cleanser som begge inneholder tetre, men også andre naturlige ingredienser som effektivt vil gi en klarere og smidigere hud.

Videre eksfolierer du 2-3 ganger i uken med disse milde toner-padsene COSRX One Step Green Hero Calming Pad eller disse peeling-sticksene direkte på kvisene DR ORACLE A-Thera Tea Tree Peeling Sticks. Neste steg er da å påføre et par dråper av vårt nye serum (!) IUNIK Tea Tree Relief Serum som gir en umiddelbar fukt og lindring til huden. Hvis du har røde partier og betente kviser, så er det lurt å påføre dette serumet på problemområdet og la det trekke godt inn før du fortsetter med en fuktighetskrem eller nattkrem/sovemaske.

Vi anbefaler sovemasken COSRX Low PH BHA Overnight Mask som inneholder tetre-ekstrakt, men også ekstrakter fra urteplanten centella asiatica som vil gi massevis av pleie til irritert og nuppete hud.

For ekstra god og lindrende effekt på irritert og kvisete hud anbefaler vi at du bruker sheetmasker som inneholder te-tre et par ganger i uken. ROYAL SKIN Real Tea Tree Mask x 5 er laget av ekte tetrepulver som penetrerer dypt inn i huden og virker helende på akne og andre infeksjoner.

Hvis du gjør rutinen på morgenen anbefaler vi en solfaktor på det sterkeste. ISNTREE Sensitive Balancing Sun Protection inneholder blant annet tetre-ekstrakt og vil samtidig beskytte huden mot UV-stråling men også redusere synligheten av kvisearr. Denne solkremen er forøvrig 100% fysisk og vil ikke irritere selv de med hypersensitiv hud.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja