Slik behandler du pigmentflekker på sensitiv hud

Sliter du med pigmentflekker på huden? Du er ikke alene. Hyperpigmentering oppstår når ytre eller indre stimuli øker produksjonen av melatonin i huden, og resulterer i mørke flekker eller en ujevn hudtone. Slike flekker kan være utrolig frustrerende og vanskelig å fjerne, spesielt for de som har sensitiv hud. Er du i den kategorien? Les videre for å finne ut hvordan du kan forbedre din hudpleierutine!

Hva er hyperpigmentering?

Det finnes flere typer pigmentering, og de oppstår også på ulike måter – du kan til og med ha flere typer på en gang. En vanlig form er solflekker (men ikke fregner, som er en genetisk karakteristikk!) som oppstår på deler av kroppen som blir eksponert for solen. Også kvisearr kan forårsake mørke flekker, og det samme kan skader på huden etter eksempelvis operasjoner. Pigmentflekker kan også komme med hormonforandringer som ved graviditet eller bruk av hormonelle prevensjonsmidler. Da kalles gjerne flekkene melasma. Alle disse typene av pigmentflekker kan forverres av solen.

Hvordan behandle pigmentflekker

Hvis man sliter med hyperpigmentering og googler hvordan man skal behandle pigmentflekker, dukker som regel en liste opp med ingredienser som Vitamin C, retinol og andre syrer. Dette er ingredienser som fungerer godt til dette formålet, men for de som har sensitiv hud kan produkter som inneholder disse ingrediensene rett og slett være for sterke for huden.

Hva skal man da gjøre?

Vi har satt sammen en enkel hudpleierutine som er skånsom mot huden, samtidig som den aktivt jobber med å fjerne mørke flekker.

Oljerens

En koreansk hudpleierutine starter alltid med en oljerens for å fjerne sminke og smuss som samler seg opp i løpet av dagen, og for sensitive hudtyper er det intet unntak. Banila Co sin Clean It Zero Cleansing Balm Purifying er spesielt laget for de med rødlig og sensitiv hud. Den har originalens herlige konsistens, men inneholder i tillegg lakrisekstrakt, primroseolje og arganolje.

Vannbasert rens

Denne vannbaserte rensen fra Acwell inneholder også lakrisekstrakt, som hjelper mot pigmentering, i tillegg til centella, aloe vera og witch hazel.  Både aloe vera og witch hazel er gode ingredienser å ha i rensesteget, da de begge fjerner urenheter fra porene, samtidig som de også roer ned inflammert og sensitiv hud. Denne renser skummer heller ikke, og tørker derfor ikke ut huden.

Toner

Lakrisekstrakt er en nøkkelingrediens for de med pigmentflekker og sensitiv hud, og det er også det som er hovedingrediensen i Acwells Licorice pH Balancing Cleansing Toner. Dette er en ypperlig toner å bruke for å fjerne mørke flekker og kvisearr. Den finnes også i en miniversjon, om du ønsker å teste den ut først.

Serum

Det er ikke en hemmelighet at vi i SkinSecret er megafans av snegleslim! Black Snail Restore Serum fra IUNIK inneholder hele 70% snegleslim i tillegg til centella, og jevner derfor ut huden og reduserer pigmentflekker.

Fuktighetskrem

Bort med pigmentflekker og fine linjer! Centella Green Level Recovery Cream fra Purito inneholder aktive ingredienser som stimulerer kollagenproduksjonen og fornyer huden. Centella asiatica-planten er nemlig en velbrukt plante innenfor tradisjonell asiatisk medisin, og forhindrer infeksjon i huden samtidig som den har et høyt innhold av antioksidanter, som er viktig i bekjempelsen av frie radikaler. Denne kremen passer best de med sensitiv, fet eller kombinasjonshud, så om du har svært tørr hud bør du kanskje vurdere en annen krem.

Nattkrem

Stjerneingrediensen i Sioris’ You Look So Young Night Cream er tamanuolje, som ikke bare reduserer aldringstegn og pigmentflekker, men som også gir mye fuktighet.

Solkrem

Som alltid i en koreansk hudpleierutine anbefaler vi at du bruker en høy solfaktor om morgenen når du skal ut i dagslys. Dette råder gjelder spesielt hvis du sliter med pigmentflekker i ansiktet. Vi anbefaler Fre C Sun Lotion med faktor 50+ fra Skin & Lab, som også inneholder Vitamin C og E, i tillegg til centella. Solkremen beskytter altså samtidig som den pleier.

Kort oppsummering

Mørke flekker, om det så er etter akne, hormoner eller solflekker, kan være vanskelig å fjerne for alle slags hudtyper, men spesielt for de med sensitiv hud. Se derfor etter milde produkter som inneholder nøkkelingredienser som lakrisekstrakt, tamanuolje og snegleslim, og husk alltid å teste produktet på en liten flekk før du tar det i bruk.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *