Koreanske street food-favoritter du MÅ prøve!

Det er flere av oss på SkinSecret som egentlig skulle tatt turen til Korea og Seoul i 2020. Dessverre ble det ikke slik, og vi må ta til takke med å drømme oss bort og scrolle gjennom #korea-taggen på Instagram. Noe av det vi savner mest med Korea er maten, og street food spesielt. Street food er populært både blant turister og lokale, og uansett hvor du snur deg er det stor sannsynlighet for å oppdage en bod som selger deilig mat til en billig penge. Her er våre 5 street food-favoritter vi gleder oss ekstra mye til å spise igjen.

Tteokbokki (떡볶이)

Tteokbokki er riskaker tilbredt i en spicy saus, og spises ofte sammen med kokte egg og fiskekaker (eomuk). Som regel spises det på gata, men mange restauranter tilbyr også mer fancy versjoner av denne retten. Koreanerne liker spesielt godt å spise den sammen med smeltet ost for å dempe sterkheten, og har du ramennudler i blir det til retten rabokki (ramyeon og tteokbokki). Tteokbokki kan også lett lages hjemme i Norge, de fleste ingrediensene finnes i asiatiske butikker. Vi kan også bekrefte at tteokbokki fungerer utmerket som nattmat i stedet for kebab. Nam!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av 광마니 (@kwangmanito)

Hotteok (호떡)

Hotteok oversettes ofte til koreanske pannekaker, men de er egentlig laget av en klissete gjærdeig som presses flatt og stekes i et godt lag med olje. Pannekaken har et søtt fyll laget av sukker eller honning, og på østkysten i Busan-området er det vanlig å også ha i en miks av ulike frø som gir ekstra krunsj. I mer moderne versjoner finner du også sjokolade, eller salt fyll som nudler eller kjøtt. Hotteok selges nystekt og rykende varm, og for at du ikke skal brenne deg på fyllet serveres den som regel brettet sammen i en pappkopp.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av @hugh_moon

Bungeo-bbang (붕어빵)

Denne fiskeformede baksten kommer egentlig fra Japan, men er også svært populær i Korea. Den er laget av en røre som helles i et fiskeformet vaffeljern, og er tradisjonelt fylt med en søt red bean paste. Så stekes den til den er gyllenbrun og spises med en gang. Nå finnes varianter med for eksempel sjokolade, karamell eller søtpotet, og på sommeren finner du den også som iskrem i frysedisken.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ㄱ ㅏ ㅎ ㅣ (@ga_hiiii)

Eomuk (어묵)

I Seoul kan det faktisk bli ganske kaldt på vinteren, og når gradestokken kryper nærmere -15 er det ingenting som er bedre enn å varme seg opp på eomuk. Eomuk (også kjent som eodeng) er en type fiskekake som først frityrstekes og så kokes i en smakfull suppe. De serveres på pinner og koster mindre enn 10 kroner per stykk, og kraften kan du drikke så mye du vil av helt gratis. Ellers brukes eomuk også i andre matretter som tteokbokki, eller som banchan (koreanske sideretter som spises sammen med ris). Er du ikke sånn kjempefan av fisk, så har ikke eomuk en utpreget fiskesmak i det hele tatt. Anbefales virkelig!

Kimbap (김밥)

Kimbap er en ikonisk koreansk matrett! Den ligner på japansk makirull, men har mer variert fyll og er mer mettende. Det er helt vanlig å spise en rull eller to til lunsj, og de selges både i streetfood-boder, på restauranter og i kiosker. Det finnes ingen regler for hva som skal være i en kimbap, men ris og danmuji (syltet reddik) er et must. Ellers har du bare i det du selv liker – grønnsaker, egg, tunfisk, bulgogi (marinert storfekjøtt) og frityrstekt scampi er vanlig. Så rulles det sammen, og på toppen smøres det litt sesamolje og drysses på litt sesamfrø. En rull koster fra 15-80 kroner, alt etter hvilket fyll du velger. Kimbap er den ultimate retten å ha med seg på farta!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av leegyusun (@leegyusun)

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *