Martinius sin koreanske hudpleierutine

Etter at Martinius begynte å jobbe i SkinSecret har han gått fra å bruke absolutt ingen hudpleieprodukter til en fullverdig rutine bestående av rens, toner, serum, fuktighetskrem og solfaktor. Idag deler Martinius produktene han elsker, og som har hjulpet han på vei til en mer balansert og glødende hud.

Min hudhistorie

Da jeg først begynte å jobbe som fotograf og videograf i SkinSecret hadde jeg ikke en hudpleierutine og hadde heller aldri hatt det. Jeg har aldri hatt noen store hudutfordringer som har krevd oppmerksomhet, så det har egentlig ikke falt meg inn. Det tok derimot ikke lang tid før jeg skjønte at hudpleie, og spesielt koreansk hudpleie, handler om mer enn bare å behandle umiddelbare utfordringer som tørrhet og kviser – det handler like mye om å ta vare på seg selv og på huden, og forhindre problemer som aldringstegn og UV-skader.

Personlig har jeg aldri vært redd for verken rynker eller det å bli eldre. Jeg er nå 23 år og har hatt den typiske tankegangen «det kommer når det kommer», som kanskje flere menn kjenner seg igjen i. Jeg er fortsatt ikke redd for å eldes, men det at jeg nå har begynt å sette i gang tiltak for at huden ikke eldes fortere enn nødvendig gir meg trygghet. Jeg vil jo gjerne se ut som om jeg er 50 når jeg er 50 år, og også være den beste versjonen av meg selv.

De første koreanske hudpleieproduktene

Etter litt vurderinger og frem og tilbake kom jeg og Sanja frem til at jeg har en ganske normal men matt hud, til tider kombinasjonshud med ubalansert talgproduksjon. Det jeg manglet var glød og balanse i huden.

Siden jeg aldri hadde hatt en hudpleierutine før ville jeg først bare prøve å se om dette var noe for meg. Jeg ville starte enkelt slik at terskelen for å fortsette med rutinen hver dag var lav. Et spørsmål jeg så stilte Sanja var om jeg bare skulle brukt ett produkt, hvilket skulle det da vært? Som dere sikkert vet finnes det ikke et enkelt mirakelprodukt som løser alle problemer, og jeg ble fortalt at jeg minst trengte to steg: en god rens og fuktighetskrem. Produktene jeg ble anbefalt var Purito sin Defence Barrier pH Cleanser og COSRX Light Fit Real Water Toner to Cream, i tillegg til solkremen Purito Green Level Unscented Sun. I løpet av min tid hos SkinSecret har jeg testet en del produkter, og disse produktene er de jeg alltid vender tilbake til.

Rutinen jeg bruker nå

Etter å ha bare brukt to produkter en stund, har jeg etter hvert som jeg har blitt mer bevisst på min egen hud også utvidet rutinen. I dag bruker jeg totalt seks steg, inkludert solfaktor på dagtid.

Purito Defence Barrier pH Cleanser

Denne vannbaserte rensen er drøy i bruk (en tube varer ca. 2 måneder), og er den rensen som jeg føler fungerer best. Dette er også det produktet som gjorde meg hekta på koreansk hudpleie! Følelsen av å ha et helt rent ansikt er en undervurdert god start på dagen og avkobling på kvelden.

DewyTree The Clean Lab Peeling Gel

Jeg bruker denne skånsomme peelingen 1-2 ganger i uken for å nullstille huden og fjerne døde hudceller. Resultatet er jevnere og glattere hud med mindre tilstopping av porer, noe som gir meg et friskere uttrykk.

COSRX Two in One Poreless Power Liquid

Etter at jeg begynte med denne toneren har huden min virkelig blitt mer balansert med mindre fete partier i panne og på nese.

IUNIK Rose Galactomyces Synergy Serum

Dette serumet bruker jeg for å gi huden ekstra fukt i perioder. Den er super for de med fet t-sone og store porer, og balanserer og kontrollerer overflødig talgproduksjon. Serumet får også et ekstra stort pluss fordi den er duftfri, da jeg ikke er så glad i en overflod av forskjellige lukter i ansiktet.

COSRX Light Fit Real Water Toner to Cream

Denne lettvektige kremen er blitt en favoritt da den ikke gir en følelse av å ha masse produkter i ansiktet, noe som er bra hvis du ikke er vandt med å bruke mange produkter. En annen fordel er at den enkelt smøres inn i skjegget, trekker raskt og etterlater heller ikke spor slik tykkere kremer kan gjøre. En annen bonus er at den også fungerer som en fuktighetsgivende toner. Her har du altså to steg i ett – det blir jo ikke enklere enn det!

Purito Centella Green Level Unscented Sun

Min filosofi har blitt å ta vare på huden og bremse aldring, og da er ingenting viktigere enn en god solkrem som kan brukes året rundt. Her faller mitt valg på populære Unscented Sun fra Purito, en lett og god solkrem som enkelt masseres inn i skjeggvekst for også å beskytte huden der.

Jeg startet denne rutinen med et ønske om å forebygge aldringstegn, men jeg undervurderte virkelig den kortsiktige effekten en god koreansk hudpleierutine kan ha på huden. Jeg både føler meg og ser mer opplagt og frisk ut. Til alle menn som måtte lese dette: det er aldri for sent å begynne! Gjør fremtidige deg en tjeneste og ta vare på huden din. Begynn først med en god rens, fuktighetskrem og solfaktor, så tar du det derfra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *