Mugwort: ingrediensen som kan forvandle huden din

Mugwort, eller burot på norsk, er i vinden som aldri før. De store mote-og beauty magasinene Glamour og Allure har alle skrevet om hvorfor de elsker denne planten, og stadig flere K-Beauty merker bruker burot i sine produkter. Men hva er egentlig burot og hvordan kan du implementere denne potente ingrediensen i din egen rutine? Dette og mer går vi gjennom nedenfor.

Hva er egentlig Mugwort?

Selvom burot er blitt mer populært innen hudpleie den siste tiden, er dette en plante som er blitt brukt siden tidenes morgen i Asia for sine utallige helsefordeler. Navnet høres muligens magisk ut, men det er effektene av denne planten som virkelig imponerer.

Burot kan hjelpe med alt fra mageproblemer, blodsirkulasjon, menssmerter og mer. Når det kommer til huden, har den også mange fordeler. Den virker beroligende og antibakterielt på huden, og er derfor super mot urenheter. Planten er også kjent for å styrke hudens barriere, hjelpe med kollagenproduksjon, som holder rynkene på avveie, og er proppfull av antioksidanter.

I likhet med vitamin C, vil burot jevne ut hudtonen, tilføre en sunn glød og gi masse fukt. Den er spesielt effektiv for oss som bor i Norden fordi den inneholder vitamin E, som hjelper huden din med å beholde fukt og motvirker inflammasjon. Sliter du med hudsykdommer som eksem eller psoriasis kan burot være en reddende engel da den er kjent for å hjelpe mot rødhet samt roe ned irritert og tørr hud. 

Hvordan du kan implementere burot i din rutine

I’M FROM sin Mugwort Essence er en enkel og effektiv måte å tilføre en potent dose burot til din hud. Dette er en essens med hele 100% rent burot ekstrakt, og er et vidunder for akneutsatt hud. Essensen har et høyt innhold av vitaminer, mineraler og tannin som motvirker store porer. I tillegg passer den til alle hudtyper, spesielt sensitive, tørre, og de med urenheter. Den påføres etter rens og toner, og før serum og krem. 

For en god dose hverdagsluksus er Mugwort masken fra I’M FROM et godt alternativ. Denne avkjølende masken har mange tilhengere verden over, og det er absolutt ikke uten grunn. Den tykke gel-aktige konsistensen inneholder 2,1% naturlig burot, og lindrer rød og irritert hud. Med denne får man jevnere hudtone samt spenstig og hydrert hud. Anbefales spesielt til de med nuppete, irritert og rød hud. Påfør et godt lag på renset ansikt, og la virke i 5-10 minutter før du vasker av med lunkent vann.

Om du skulle trenge en kjapp boost mens du er på farten, eller om huden går igjennom en periode med irritasjon har I’m From også utviklet I’M FROM Mugwort Sheetmask som både finnes i enkeltmasker og sheetmask box av 10 sheetmasker.

Og sist men ikke minst en deilig fuktighetskrem som forsegler fukten og pleier i dybden. I’M FROM Mugwort Cream er vårt nyeste tilskudd til Mugwort familien med hele 73,55% burotekstrakt.

Er du som mange andre og sliter med tørr og irritert hud som trenger en skikkelig boost, eller har urenheter som ikke gir seg, kan burot være ingrediensen for deg. Det er enkelt å innføre den allsidige planten i din egen rutine, og man vil garantert se flere produkter med denne ingrediensen i fremtiden.

Om du ønsker å gå all in anbefaler jeg I’M FROM Mugwort Kit som inneholder alt du trenger for å sette i gang med vidunderingrediensen.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *