Ny til koreansk hudpleie? Her er 5 produkter til din hudtype

Nytt år, nye muligheter!

Kanskje er ett av nyttårsforsettene dine å ta litt bedre vare på huden din?

Vi vil selvsagt varmt anbefale koreansk hudpleie, men skjønner også hvor vanskelig det kan være å sette seg inn i det, og ikke minst hvordan en orienterer seg i jungelen av alle hudpleieprodukter. For hvordan finner jeg egentlig de rette produktene? Trenger jeg virkelig alle de 10 stegene det snakkes om på TikTok? Må jeg bruke solkrem hver dag?

Vårt første råd er å ta utgangspunkt i hudtypen din. Vi skiller mellom fire ulike hudtyper: normal, tørr, fet og kombinsjonshud. Enkelt forklart ligger forskjellen i hvor mye olje huden din produserer:

Er du usikker på hvilken hudtype du har?
Ta vår hudtypetest her

 

Hvis du aldri har hatt en ordentlig hudpleierutine før, eller er helt ny til koreansk hudpleie, så anbefaler vi å starte enkelt. Du kommer langt med dobbelrens, serum, fuktighetskrem og solkrem. En slik rutine er et utmerket utgangspunkt, og etterhvert kan du bygge på med flere produkter.

Dobbelrensen består først av en oljebasert rens som du bruker for å fjerne sminke, smuss og svette, før du går inn med en vannbasert rens for å rengjøre selve huden. For mange er det nok å dobbelrense kun på kveldstid og bare bruke den vannbaserte rensen på morgenen. Serum er behandlingssteget og arbeider aktivt med de hudproblemene du har, som for eksempel tørrhet, pigmentflekker eller kviser. Alle hudtyper bør bruke en fuktighetskrem som lukker fukten inn i huden, og på dagtid er det viktig at du avslutter rutinen med solbeskyttelse. Solkrem bør du bruke hele året, også på vinteren, for å beskytte huden mot skadelig stråling fra solen.

Har du disse 5 produktene i baderomsskuffen har du fire steg å forholde deg til både på morgen og kveld, og det går rimelig kjapt å gjennomføre alle stegene.

Normal hud

Har du normal hud er du heldig! Denne hudtypen er balansert, jevn, myk og smidig. Du har verken veldig oljete eller veldig tørr hud og du kan i utgangspunktet velge og vrake i produkter, siden veldig lite påvirker huden din. Produktene vi har valgt ut har fokus på å holde huden sunn og fuktet, og vil tilføre huden glød.  

Tørr hud

En tørr hud produserer veldig lite talg, og mangel på den beskyttende oljen fører ofte til sensitiv og flassete hud. Denne hudtypen trenger fukt i form av lettere produkter som trekker raskt inn i huden, i tillegg til fetere kremer som danner en beskyttende hinne. Disse 5 produktene gir dyp og vedvarende fukt, og inneholder beroligende ingredienser som propolis og azuelene — perfekt også for de med sensitiv hud. 

Kombinasjonshud

Kombinasjonshud er kanskje den vanligste hudtypen, men likevel vanskelig å behandle. En slik hudtype har vekselvis tørre og fete partier, og det er vanlig å være oljete i t-sonen (panne, nese, hake) og ha en mer normal hud i utkanten av ansiktet. Kombinasjonshud forandrer seg også ofte gjennom sesongene, og påvirkes lett av klima. En fleksibel rutine hvor en bytter ut produktene etter behov er derfor lurt. Denne 5-stegsrutinen har fokus på å balansere talgproduksjonen.

Fet hud

Fet hud karakteriseres av en høy oljeproduksjon i hele ansiktet, med en hud som fort blir blank. Denne hudtypen har ofte også store porer og urenheter, og vi anbefaler derfor lettvektige produkter som gir fukt i form av vann (i stedet for olje) og som virker beroligende på betente kviser. Både oljerensen og den vannbaserte rensen er spesielt gode for fet hud og akneutsatt hud, og serumet virker både balanserende og beroligende. Mange med fet hud velger å droppe fuktighetskremen, men dette er noe som kan føre til dehydrert hud. Velg derfor gjerne oljefrie fuktighetskremer med gel-konsistens. 

Kort oppsummert:

En god hudpleierutine består av en grundig rens, godt med fukt og beskyttelse fra solen, og gjerne også et behandlende serum. Er du ny til koreansk hudpleie anbefaler vi å begynne med oljerens (kveld), vannbasert rens, serum, fuktighetskrem og solkrem (morgen), dette tilsier fire steg morgen og kveld. Velg produkter ut i fra din hudtype, og etterhvert som rutinen sitter kan du vurdere om du vil legge til flere steg.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *