Oppnå balansert hud med Sanjas høstrutine

Huden min endrer seg hvert år, og denne høsten har den holdt seg overraskende sunn og spenstig, mye takket være produktene jeg bruker. Jeg har sensitiv og dehydrert kombinasjonshud som lett reagerer på ytre påvirkninger som forurensning og temperaturendringer. Jeg vet at mange sliter med det samme, så her har du produktene jeg bruker nå.

Dobbelrens

Jeg dobbelrenser alltid huden, spesielt på kvelden. Det er superviktig å få av alt av sminken, solkremrester og talg med svette som har lagt seg som en hinne på overflaten. Dette smelter jeg bort med en oljerens, og min favoritt nå er klassikeren BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm. Denne er utrolig tilfredstillende å fjerne sminken med. Jeg gnir den inn på tørt ansikt og skyller av med lunkent vann. Huden føles så fin og ren etter. Så renser jeg huden godt med en vannbasert rens, og jeg har brukt AROMATICA Tea Tree Balancing Foaming Cleanser for å balansere talgproduksjonen jeg har opplevd i det siste, samtidig som alle hormonelle urenheter holdes unna.

Eksfoliering (1-2 ganger i uken)

Jeg hopper aldri over eksfoliering lenger fordi jeg ønsker å unngå hudormer og kviser. Men her er det viktig å finne en fin balanse slik at man ikke overeksfolierer. Jeg bruker SKINFOOD Pear Mint Food Mask når jeg vil detoxe huden. Denne wash-off masken har en så fin kornete finish som eksfolierer huden fysisk og etterlater den babymyk. På dager jeg har det travelt bruker jeg BLITHE Patting Splash Mask Rejuvenating Purple Berry som er en splash-maske du splasher på i dusjen! Kjempegøy å bruke, superdigg lukt, og fantastiske oppstrammende resultater.

Toner/Essens

Jeg har for tiden skiftet mellom å bruke toneressensen SNP Prep Cicaronic Toning Essence og SKINFOOD Yuja C Dark Spot Clear Essence. Begge har tilført huden min utrolig mye forfriskende fukt, samtidig som de har roet ned rødheter, irritasjon fra temperaturendringene, og gitt meg en klarere og jevnere hudtone.  Disse har jeg påført i 3-4 lag på huden.

Fuktighet

Etter å ha mettet huden med nok fukt fra essensen har jeg fokusert på å lukke inn all fukten ved å bruke et par dråper av ansiktsoljen AROMATICA Organic Neroli Brightening Facial Oil sammen med fuktighetskremen SNP Prep Cicaronic Soothing Cream. Ansiktsoljen gir akkurat nok fukt i form av fett slik at huden min ikke føles stram, men den gjør heller ikke huden min fet. Konsistensene til oljen og kremen fungerer veldig godt sammen, spesielt om du har en dehydrert kombinasjonshud.

Jeg passer også på å fukte godt under øynene med min anti-age favoritt KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream med ekte perleekstrakter som lysner underøyeområdet og gir meg et mer våkent og ungdommelig uttrykk.

På kvelden har jeg vært superfan av ARIUL Watermelon Hydro Glow Sleeping Mask med ekte vannmelonekstrakt som gjør huden bouncy og babymyk. Jeg har også lagt merke til at hudtonen blir mer jevn når jeg våkner dagen etterpå, og at huden er hydrert og balansert.

Som siste steg i rutinen påfører jeg PYUNKANG YUL Moisture Ampoule for å lukke inn all fukten. Denne er helt unik og har endret hudpleien min til det bedre. Konsistensen er ulikt noe annet og legger seg så fint på huden uten å klisse. Den må oppleves!

Solbeskyttelse

Solbeskyttelse er nummer én for meg året rundt, og høsten er intet unntak. Jeg liker lette solkremer som gir huden min mye fukt, men som passer godt å ha på under BB-cream. En solkrem jeg har brukt denne sommeren som definitivt har blitt med meg inn i høsten er THANK YOU FARMER Sun Project Water Sun Cream SPF50+ PA+++. Denne har en perfekt konsistens og fungerer så godt som en primer. Den beskytter også huden med den høyeste solfaktoren på 50, og takket være denne har jeg unngått pigmentflekker selv om jeg har vært mye ute i solen i sommer.

Sheetmasker

Jeg sheetmasker 2-3 ganger i uken, og elsker å pakke de med meg om jeg skal ut og reise. Sheetmasker gir huden en rask pick-me-up og for meg er det en boost for huden i form av fukt og spenst. Jeg har brukt SNP Prep Peptaronic Ampoule Sheet Mask for å gi huden fukt, og BEAUUGREEN Pullulan Hydrogel Mask for å gi huden spenst. Sistnevnte er helt magisk, jeg klarer fysisk å kjenne at den jobber med å øke elastisiteten i huden!

Ekstra tips

Ha en god soverutine, kutt ned på sukkerinntaket, og SMIL. Dette har gjort underverker for meg 😉

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *