Den perfekte hudpleierutinen etter trening

Et spørsmål jeg ofte får er hvordan en koreansk hudpleierutine ser ut etter en treningsøkt, når ansiktet er opphetet, rødt, og trenger en avkjøling. Dette er noe mange sliter med, og nå skal jeg forklare hva man kan gjøre ved bruk av koreansk hudpleie for å gi huden den beste behandlingen etter en økt på treningsstudio.

Steg 1: Bort med svette og bakterier

Etter en lang økt med trening legger svette seg som et lag over ansiktet. Svette kan føre til fortetning av porer, og saltet kroppen avgir irriterer huden og kan gi rødhet og kløe. Om du ikke har med hudpleierutinen din på treningssenter, og det er lenge til du skal rense huden din, anbefaler jeg sterkt å ha en ziplock-pose med rensepads, som for eksempel våre One Step Pimple Clear Pads som du stryker i sirkulære bevegelser over huden din for å få vekk det meste av svetten. Disse padsene motvirker kviseutbrudd og irritert kløende hud. Så sprayer du et par ganger med en fuktighetsgivende mist slik at huden holder på fuktigheten på din vei hjem. Jeg anbefaler Make P:rem Safe Relief Mist som både fukter og roer ned rød og opphetet hud.

Steg 2: Rens i dusjen

Når du så kommer hjem, ikke vent med å gå i dusjen. Svette gymklær som begynner å tørke kan gi vonde kviser og akne på bryst, rygg og skuldre. Kom deg derfor fortest mulig i dusjen og rens ansiktet, men husk å bruke lunkent vann. Altfor varmt vann kan skade overflaten på huden og føre til tørrere hud. Begynn først med en god oljerens som du også kan bruke på blant annet brystet for å forhindre små røde urenheter. Vår Cube Skin Trouble Soap er en lettvint oljerens-såpe du også kan bruke andre steder på kroppen enn bare i ansiktet. Denne inneholder en aktiv ingrediens, centella asiatica, som naturlig roer ned opphetet hud etter trening. Videre renser du med en PH-balanserende vannbasert rens som er mild mot huden, for eksempel COSRX Good Morning Gel Cleanser.

Steg 3: Balanser PH-verdi og fukt med toner

Bruk en fuktighetsgivende toner på en myk bomullspad for å tilføre fukt og balansere hudens PH-verdi. Jeg liker å bruke COSRX Centella Water Toner. Denne kan du også spraye et par ganger over ansiktet som en beroligende og fuktighetsgivende mist.

Steg 4: Sheetmask i ett kvarter

Etter trening er det viktig å holde både kropp og hud hydrert. Sett gjerne av 15 minutter til en avkjølende sheetmaske som gir huden masse fukt slik som COSRX Holy Moly Snail Mask. Legg den gjerne i kjøleskapet før du går i dusjen, og nyt den avkjølende følelsen den gir på varm hud.

Steg 5: Tilfør ytterligere fukt

Glem aldri å fukte godt med en god fuktighetskrem. Jeg anbefaler en krem som demper irritasjon i huden samtidig som den styrker hudens egen barriere, som COSRX Honey Ceramide Cream gjør.

Steg 6: Beskytt deg mot solen

Skal du ut i dagslyset igjen, glem ikke å smøre på et lag med solfaktor. Da unngår du å bli mer rød og opphetet enn du allerede er. Make P:rem Blue Ray Defense Sun Gel inneholder ingredienser som demper varme forårsaket av UV stråler, og huden din vil føles balansert og ikke fet etter et lag med denne. I tillegg skader det ikke at den dufter rent og godt!

Kort oppsummert

Huden kan bli ekstra irritert, følsom og dehydrert etter en treningsøkt. Svette fører med seg bakterier som kan tette porer og føre til rødhet og urenheter. Det er flere ting du kan gjøre etter en treningsøkt for å bevare hudens styrke, fuktbalanse og elastisitet. Start med å forhindre bakterier i å formere seg ved å raskt stryke bort det verste av svetten med toner-pads. Rens godt i dusjen med en oljerens for urenheter, etterfulgt av en PH-balansert vannrens, før du går over ansiktet med en bomullspad med beroligende toner. Avkjøl deretter huden med en sheetmaske, fukt i dybden med en pleiende krem og avslutt med et lag solkrem som aktivt demper rødhet og varme i huden. Du vil ende opp med mindre uren, mer myk, sunnere og en vakker glødende hud!

Produkter omtalt i artikkelen:

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja