Probiotika i hudpleie

Over de siste årene har probiotika vokst frem som en av de største trendene innenfor helsekost, og mange har nok hørt om den superpopulære drikken kombucha. Men det er ikke bare innsiden av kroppen som har godt av probiotika, og hudpleieverden har også fått øynene opp for det som ofte omtales som gode bakterier. Les videre for å finne ut hvilken funksjon probiotika har i hudpleie, og hvordan man kan dra nytte av denne godbiten.

Hva er egentlig probiotika?

Probiotika er kort forklart tilskudd eller matvarer som inneholder levedyktige mikroorganismer, som bidrar til en sunn bakterieflora. Derfor er det gjerne vanlig å ta tilskudd av probiotika for å for eksempel balansere tarmfloraen og hjelpe til med fordøyelse, men dette er ikke det eneste bruksområdet. Hele kroppen vår, også huden, består nemlig av forskjellige arter mikroorganismer, og vi har omtrent like mange baktericeller som kroppsceller. Denne samlingen av mikroorgansimer kalles for mikrobiom, og utgjør en stor del av helsen vår.

Probiotika i hudpleie

Hudens mikrobiom består av om lag en milliard ulike bakterier per kvadratcentimeter, og disse spiller en viktig rolle i hudens immunforsvar. De sørger blant annet for en velfungerende og frisk hudbarriere, som igjen beskytter hudcellene mot skader fra blant annet UV-stråler og forurensing. Forstyrrelser i hudens mikrobiom kan altså føre til en svekket hudbarriere, og by på problemer som tørrhet, svie, kviseutbrudd og sensitiv hud.

Probiotiske produkter kan derfor med fordel brukes av alle hudtyper, men er spesielt gunstige for de som er særlig utsatt for betennelse og inflammasjon. Sliter du for eksempel med akne eller hudsykdommer som rosacea og eksem, kan probiotiske produkter bidra til roligere hud og bedre kontroll over kviser. Dette er fordi probiotika fungerer som naturlig antibiotika og forhindrer infeksjoner, samtidig som hudens beskyttelsesevne får en boost.

Ergo; jo flere bakteriestammer huden din har, jo bedre grunnlag har du for en sunn hud. 

Våre anbefalinger med probiotika

ASIS-TOBE Hyaluronic Essential Toner

Denne hyaluronsyre-toneren er utviklet for å hydrere huden og samtidig tilføre balanserende næringsstoffer. I tillegg til probiotika finner man både betaglukan og kamilleblomst på ingredienslisten, noe som gjør den helt ypperlig for hud som trenger å roes ned. Vi digger at den også er så mild og skånsom at den passer til alle hudtyper!

SKINFOOD Royal Honey Propolis Enrich Essence

En annen probiotika-godbit som har klatret opp på vår bestselgerliste, er Skinfood sin Royal Honey Propolis Enrich Essence. Dette er en nokså tyktflytende essens som er proppfull av gode næringsstoffer som både roer ned inflammasjon, gir dyp fuktighet og gir huden nytt liv. Både honning og propolis gjør en super jobb for en frisk og glatt hud, og i denne essensen utgjør disse to ingrediensene faktisk hele 73% av innholdet. Også dette produktet passer fint til de fleste hudtyper, og essensen er midt i blinken om man sliter med tørrhet!

CHASIN RABBITS Green Golden Ruler Cream

Til slutt har vi nyheten Green Golden Ruler Cream fra Chasin Rabbits; den ultimate fuktighetskremen for sensitiv hud med en svekket hudbarriere. Hyaluronsyre gir rikelig med fukt nedover i hudlagene, mens olje fra hempfrø sørger for en fuktet og balansert hudoverflate. Teksturen er lettvektig og yoghurt-aktig, den passer fint uansett hudtype og er perfekt for deg som ønsker en beroligende krem som fukter godt.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *