Retinolrutine for deg som har brukt retinol en stund 

Retinol har blitt en super populær ingrediens innenfor hudpleie. Ingrediensen jobber med å øke cellefornyelsen og øke produksjonen av kollagen. Dette bidrar blant annet til å redusere synligheten av pigmentflekker, viske ut fine linjer og forebygge aldringstegn. Vi skriver mye om hva retinol er og hvordan man kan inkorporere ingrediensen i rutinen din, men i dag skal vi svare på noen spørsmål vi har fått inn fra kunder som har brukt retinol en stund!

Spørsmål om retinol

Skal jeg slutte med retinol etter å ha brukt det en stund?

Med mindre huden din reagerer negativt på retinol trenger du ikke å slutte å bruke det. Faktisk vil det være best å fortsette å bruke retinol for å opprettholde resultatene du har fått. Som med all annen hudpleie må man være konsekvent for å se resultater og opprettholde en sunn og frisk hud. 

Opplever du derimot at hudbarrieren din er svekket på grunn av retinol eller andre sterke ingredienser, kan det være fint å ta en pause. Da anbefaler vi at du heller bruker tid på å styrke hudbarrieren en stund, før du forsiktig inkorporerer retinol i rutinen din igjen. 

Kan jeg bruke retinol hver dag?

Du kan fint bruke retinol hver dag så lenge du har trappet opp forsiktig fra du begynte å inkorporere ingrediensen i rutinen din. De fire første ukene bør du bruke på å tilvenne huden. Det er vanlig at huden kan bli noe mer sensitiv i starten, så vi anbefaler å bruke solkrem hver morgen. Er litt usikker på hvor mye of ofte du skal begynne med anbefaler vi:

  • Uke 1: 1-2 dråper og 1-2 ganger i uken
  • Uke 2: 2-3 ganger i uken med 1-2 dråper retinol
  • Uke 3: 3-4 ganger i uken med 2-3 dråper

Hvis huden din ikke har reagert negativt etter 3-4 uker kan du teste ut å påføre retinol annenhver kveld et par uker før du begynner å bruke det hver kveld. Om huden din føles sensitiv eller hudbarrieren din svekkes kan du eventuelt trappe litt ned igjen til huden har fått roet seg. 

Er du helt ny til retinol? Da kan du lese mer om hvordan du kan komme i gang med retinol her.

Kan jeg bruke andre syrer med retinol?   

Du kan bruke andre syrer selv om du bruker retinol, men ikke i samme rutine. AHA og BHA er begge eksfolierende syrer, og i kombinasjon med retinol kan disse gjøre huden irritert, tørr og sår. Benzoyl peroxide og retinol kan på sin side kansellere ut hverandres effekt. Det betyr at de vil ha dårligere effekt om de brukes sammen. Vitamin C bør heller ikke brukes i samme rutine som retinol. 

Ønsker du derimot å bruke AHA/BHA eller Vitamin C kan du bruke dem på forskjellige dager eller i ulike rutiner. Med mindre du har veldig sensitiv hud, kan du bruke Vitamin C i morgenrutinen din selv om du bruker retinol på kvelden. Hvis du vil bruke AHA/BHA kan du for eksempel ta en pause fra retinol og heller bruke AHA/BHA en kveld. 

Vi anbefaler uansett ikke å overdrive bruken av syrer. Selv om de har mange gode effekter og er trygge for huden, kan det bli for mye av det gode – spesielt om du har sensitiv hud. Du kan lese mer om ingredienser som passer fint sammen med retinol her

Enkel rutine med retinol

Dobbeltrens: BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing + SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule Foam

En god dobbeltrensrutine som fjerner sminke- og solkremrester, smuss og overflødig talg er viktig for at retinol skal fungere optimalt på huden. Vi anbefaler å bruke en mild oljebalm som BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing og en beroligende vannbasert rens som SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule Foam. Med denne renserutinen får du en helt ren hud som er klar for de neste produktene i rutinen, uten å strippe den for fukt og naturlige oljer i huden.

Toner: ISNTREE Hyaluronic Acid Toner

Hyaluronsyre sørger for å binde fuktigheten i huden, og gjør en super jobb med å bidra til en spenstig, glatt og sunn hud. Den er også super å bruke i kombinasjon med retinol, da den er mild mot huden og forebygger fuktighettap. ISNTREE Hyaluronic Acid Toner inneholder 3 ulike typer hyaluronsyre som både trekker dypt inn under hudoverflaten og øker spensten i huden. I tillegg inneholder den aloe vera-ekstrakt, panthenol og betaglukan som fører til økt fuktighet i huden. 

Retinol: COSRX The Retinol 0.5 Oil 

Etter toner kan du påføre noen dråper av COSRX The Retinol 0.5 Oil. Oljen inneholder 0.5% retinol og jobber aktivt med å redusere rynker, fine linjer og slapp hud. Samtidig motvirker den også kviser og urenheter og gir en forbedret hudtekstur med en glattere og jevnere finish. I tillegg til retinol inneholder oljen også squalane, som er en fuktighetsgivende ingrediens som også beskytter huden mot ytre stressfaktorer. 

Fuktighetskrem: ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream

En god fuktighetskrem er super å inkludere i rutinen sin når man bruker retinol! ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream er super fuktighetsgivende og inneholder blant annet 10 typer hyaluronsyre, pleiende grønn te-ekstrakt beskyttende betaglukan. Kremen passer best for tørr hud, så om du har kombinasjonshud eller en fetere hudtype anbefaler vi å teste ut ISNTREE Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *