Ris: den ukjente anti-aging ingrediensen

I Asia har ris blitt brukt i skjønnhetsrutinen i hundrevis av år. Med en så lang tradisjon med bruk i østasiatisk hudpleie er det ikke rart at mange av våre bestselgende produkter også inneholder denne vidunderingrediensen, som hjelper huden til å bli mer spenstig, jevn og glødende.

Historien

Helt siden 1100-tallet har koreanske, japanske og kinesiske kvinner brukt risvann til å ta vare på både hud og hår. Det sies at de gredde håret sitt hver dag med risvann og dermed unngikk å få grått og tørt hår. De vasket også ansiktet med risvann for å holde det ungt, og opprettholde en jevn og klar hudoverflate. Risvann er den melkehvite væsken som blir igjen etter å ha skyldt riskornene flere ganger med kaldt vann, en prosess for å fjerne overflødig stivelse fra risen før koking. Ofte ble risvannet satt i romtemperatur i 1-2 døgn for å fermentere det før bruk, noe som i nyere tid har vist seg å være gunstig for å gi et høyere nivå av antioksidanter, lipider (fettsyre), og enzymer, i tillegg til probiotiske egenskaper.

Fordeler med ris

Ris er naturlig rik på vitamin B og E, som ikke bare gir fukt og beroliger huden, men som også beskytter og styrker hudbarrieren. Vitamin B3, mer kjent som niacin, jevner ut hudtonen, og vitamin E har i tillegg antioksidative egenskaper, som betyr at den beskytter huden mot frie radikaler og solskader. Ris inneholder også mineraler som selenium og magnesium; aminosyrer som holder huden smidig, og allantoin som har beroligende og anti-inflammatoriske egenskaper. Ikke minst har risen stoffer som manganese og ferulinsyre som gjør det til en super antioksidant, som altså beskytter huden mot frie radikaler og solskader.

Våre beste produkter med ris

På grunn av dens mange gode egenskaper, er risekstrakt mye brukt i koreansk hudpleie og særlig i anti-aging produkter. Et av disse produktene er I’m Froms Rice Toner, en kultfavoritt blant mange hudpleieentusiaster. Med over 77% risekstrakt, i tillegg til niacinamide og adenosine er dette den ultimate toneren til gusten, rødlig og moden hud. Trenger huden din mye pleie er COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask med 65% risekstrakt produktet som kan brukes både som fuktighetskrem, sovemaske og som wash-off maske. Kremen gir varig fukt uten å tette porene, og vil også jobbe med å jevne ut hudtonen, og redusere kvisearr.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *