Sanjas 10 stegs hudpleierutine for kveld

Jeg får ofte spørsmål om hva jeg gjør i min hudpleierutine og hvor mange steg den inneholder, og derfor tenkte jeg å dele min kveldsrutine som jeg alltid setter av tid til. Min hudtype er litt komplisert og trenger rikelig med pleie, så min hudpleierutine om kvelden skifter fra sesong til sesong, og noen ganger fra dag til dag avhengig av dagsform, vær, og hormonelle forandringer. Jeg sliter generelt med veldig sensitiv, tørr og noe dehydrert hud, med sporadiske urenheter. I dette innlegget deler jeg hvilke produkter jeg har brukt hver kveld de siste månedene, og som har utgjort en merkbar forskjell for huden min.

Oljerens

cube heartleaf soap skinsecret

Oljerens er et avgjørende steg i min hudpleierutine om kvelden, og er et steg jeg aldri hopper over. Oljen i en oljerens bryter opp oljen i sminken, i tillegg til solkremrester, svette og annen smuss. Min favoritt nå for tiden er CUBE Heartleaf Soap, som passer utmerket for min sensitive hudtype som sliter med rødhet og irritasjon. Huden min føles balansert og beroliget når jeg bruker denne, og ikke bare dufter den naturlig, den gir også huden min en god følelse av velvære. Siden den inneholder centella asiatica planten øker den også blodsirkulasjonen i ansiktet mitt og driver vekk avfallstoffer fra ansiktet, som er kjempeviktig for å unngå hovent ansikt når jeg våkner om morgenen.

Vannbasert rens

cosrx salicylic daily cleanser skinsecret

Etter oljerensen følger jeg opp med en vannbasert rens. Selv om oljerensen kvitter seg med sminke og svette på hudoverflaten er det fremdeles mye smuss som bør fjernes. En vannbasert rens fokuserer på hudproblemet ditt og behandler huden samtidig som den renser på et dypere plan. COSRX Salicylic Gentle Daily Cleanser har blitt en favoritt på baderomshyllen min fordi den er mild nok til å brukes hver eneste dag, samtidig som den inneholder salisylsyre som balanserer talgproduksjonen og holder ansiktet mitt fritt for kviser og røde prikker. Jeg har også sett forbedringen i min hudtone etter å ha brukt denne rensen i et par uker.

Rensevann

cleansing water skinsecret

Har du lest innlegget mitt om den koreanske trippelrensen, så vet du hvorfor jeg også bruker rensevann etter å ha dobbelrenset huden. Det er overraskende hvor mye sminke og smuss som kan være igjen ved hårlinjen, under haken og på halsen etter en lang dag. Dette steget er kjempeenkelt men gir en suveren følelse av renhet. Jeg bruker Make P:rem Safe Me Cleansing Water som jeg legger på en bomullspad og sveiper over ansiktet mitt.

Skrubb

neogen red wine peeling pads skinsecret

Å eksfoliere huden forebygger og løser mange hudproblemer. En god skrubb fjerner døde hudceller og fører dermed til reduksjon av tette porer, urenheter i form av kviser og akne, og rynker. Dette steget gjør jeg kun 1-2 ganger i uken etter rens av huden, for å unngå å overeksfoliere huden. Jeg bytter på å bruke NEOGEN Red Wine Peeling Pads og NEOGEN Green Tea Peeling Pads. Red Wine er for antiaging, mens Green Tea er for sensitiv hud. Før jeg startet med koreansk hudpleie var jeg veldig varsom med å skrubbe huden min, for de fleste skrubber etterlot huden min sår og kløende. Dette resulterte i at jeg sluttet å eksfoliere huden min, noe som igjen førte til flassete partier og flere kviser under sminken som mildt sagt ikke så noe pent ut. For meg er NEOGEN sine Peeling Pads et av mine beste funn innen koreansk hudpleie, et produkt som har vært en “game changer” for meg.

Toner

koreansk mist toner skinsecret

Jeg påfører toner hver gang etter jeg har renset huden. Toneren balanserer PH-verdien i huden din og forbereder den på de neste produktene som skal påføres. Koreanske tonere har forskjellige egenskaper, og noen inneholder syrer og eksfolierer huden mildt, noen fukter i dybden, mens andre roer ned huden og reduserer rødhet. Min favoritt i det siste har vært Make P:rem Safe Relief Mist, som egentlig er en hydrerende mist du kan bruke gjennom dagen. Da jeg har dehydrert hud er jeg alltid på utkikk etter den perfekte misten, og denne har blitt en favoritt fordi den hydrerer og kjøler ned huden min bedre enn andre mister jeg har forsøkt til nå! Denne bruker jeg også etter at jeg har sminket meg, fordi den setter sminken og hydrerer huden under.

Essens

snail mucin essence cosrx skinsecret

Jeg liker å si at essensen er det essensielle steget med koreansk hudpleie. Essenser inneholder ofte cellefornyende ingredienser som for eksempel snegleslim. COSRX Advanced Snail 96 Power Mucin Essence er en veldig populær essens på grunn av sine ekstraordinære egenskaper, som å redusere kviser, akne, kvisearr, rødhet, rynker og fine linjer. Denne essensen er veldig mild mot huden min og gir meg også en boost med pleiende fuktighet. Jeg har ikke brukt en annen essens så mye som jeg har brukt denne snegleessensen.

Serum

whitehead power liquid skinsecret

Serum er behandlingssteget i en koreansk hudpleierutine. Enten du sliter med kviser, dehydrering, store porer, pigmentering, akne eller rynker er serum et obligatorisk steg. Jeg har i vinter slitt med dehydrert og nuppete hud, men etter jeg begynte å bruke COSRX Whitehead Power Liquid merket jeg en forbedring. Dette er et lettvektig serum som jeg drar frem hver gang huden min strever med kviseutbrudd. Jeg bruker denne kun på kvelden siden den inneholder en mengde AHA og BHA syrer, og jeg føler at huden min regenereres bedre gjennom natten med denne. For å skåne huden min for irritasjon liker jeg å bruke litt av serumet på en bomullspad som jeg presser ned mot problemområdene på huden min. Jeg pleier å skifte mellom å bruke denne som toner og serum. På dager jeg har veldig tørr hud bruker jeg den som toner, før jeg legger på et lag med en tykkere og hydrerende toner, og på dager jeg har normal og balansert hud bruker jeg den som et serum etter essensen og lar den trekke godt inn før jeg går videre til neste steg.

Øyekrem

cosrx ceramide eye cream skinsecret

Før jeg begynte med koreansk hudpleie visste jeg ikke hvor viktig øyekrem var for huden i øyeområdet. Fra naturens side er jeg tildelt dehydrert og tørr hud som fort kan føre til smilerynker under øynene. Da jeg begynte med koreansk hudpleie lærte jeg viktigheten av å bruke en god øyekrem tilpasset mitt behov. I dag bruker jeg COSRX Honey Ceramide Eye Cream, som både kjøler ned, fukter og gjør huden mer elastisk og fyldig under øynene. Denne øyekremen synes jeg er spesielt god å påføre på kvelden, slik at jeg slipper å våkne med trøtte og hovne øyne. Den er proppfull av ceramider som gir den delikate huden under øyet naturlig og langvarig elastisitet.

Fuktighetskrem

centella blemish cream skinsecret

På grunn av urenhetene på huden min bruker jeg COSRX Centella Blemish Cream nesten hver kveld under nattgel/sovemaske. Denne smører jeg utover irriterte og røde områder i et tynt lag siden konsistensen er kremete og noe tykk. Centella Asiatica planten roer ned huden og jeg våkner med mindre synlige prikker og urenheter.

Sheetmaske/sovemaske

Make prem sleeping pack skinsecret

Jeg masker så og si hver dag, enten det er med en sheetmaske eller en spamaske/wash-off maske. Make P:rem Moisturizing Oil Mask har vært min go-to sheetmaske i vinter, og den inneholder 10 eteriske oljer som gir tørr og sliten hud en ordentlig fuktighetsboost. Min tørre og dehydrerte vinterhud har hatt mye glede av denne masken, og for alle med sensitive neser har denne en mild og naturlig spa-duft som virker beroligende. Om jeg heller velger å bruke en sovemaske, velger jeg MAKE P:REM Sleeping Pack, som er et produkt jeg ikke klarer meg uten. Konsistensen er lettvektig og i gelform, som gjør at den synker lett inn i huden før du skal legge deg. Jeg garanterer deg at du kommer til å våkne opp med babymyk og fuktig hud. Denne har også hjulpet meg med fine linjer i panneområdet, da den i tillegg til å fukte lenge også peeler skånsomt mens man sover.

Kort oppsummert

Min hudpleierutine om kvelden består som regel av 10 eller flere steg, og jeg tilpasser den etter sesongene og dagsform. For meg er hudpleierutinen veldig viktig og jeg setter av tid hver kveld til å gi huden min den pleien den fortjener. For meg er ikke dette kun en rutine for huden min men også en tid hvor jeg kan slappe av, legge dagen som har vært bak meg, og føle at jeg gjør noe godt for meg selv og huden min. Jeg ser på det som et lite rituale jeg gjør for meg selv hver kveld før jeg skal legge meg.

For meg er det helt grunnleggende å velge produkter som har gode ingredienser som behandler de aktuelle hudutfordringene jeg har, og ingrediensene er en blanding av naturlige planteekstrakter og effektive syrer som fører til at jeg våkner med sunn og glødende hud.

Jeg håper min hupdleierutine for kveld kan være en pekepinn på hva som fungerer for din egen hud, og muligens bli inspirert til å lage din egen koreanske hudpleierutine. Denne kveldsrutinen fungerer for meg og min hud, og noe som passer meg vil nødvendigvis ikke passe alle. Tilpass derfor din hudpleietrutine etter din egen hudtype.

Ønsker du hjelp til å finne ut av hva slags hudtype du har eller hvilke produkter som passer til deg, kan du alltids kontakte meg og få en gratis personlig konsultasjon.

Produkter omtalt i artikkelen:

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja