Ukens ingrediens: Ginseng

Jeg har valgt å skrive om ginseng denne uken, fordi dette er en ingrediens som har blitt brukt i asiatisk tradisjonell medisin i mange århundrer og har en rekke fordeler. Hva er superkreftene til denne lille brune roten og hvorfor er det så bra for huden vår?

ginsengrot-hudpleie

Ginsengrot

Godt for kropp og sjel

Ginseng er en ingrediens som blir brukt ofte i asiatiske matretter. Den bidrar til et sterkere immunforsvar, øker energinivået, gir en bedre fordøyelse, fører til lavere blodsirkulasjon, reduserer stress og depresjon, og har en rekke fordeler for både fysisk og mental helse. Og mens en kopp ginseng-te kan få deg til å våkne raskere enn kopp kaffe, kan 15 minutter med en ginseng-maske gjøre underverker for din hud.

Bekjemper aldring og hudkreft

Ginseng er proppfull med antioksidanter som bekjemper frie radikaler, og fører til foryngelse av huden, samt hindrer huden i å eldes ytterligere. Den inneholder også saponin, et stoff som forhindrer UV-stråler i å gi huden din flere pigmentflekker og skader. I tillegg har den en antiinflammatorisk effekt på huden, noe som er en god nyhet for de som sliter med betennelser etter akne. En annen viktig egenskap ved saponin er at den beskytter huden mot hudkreft forårsaket av UV-stråler. Vitenskapelig forskning viser at saponin har egenskaper som er potensielt giftige for kreftceller (kilde: NCBI).

Mine anbefalinger

Nå som du vet litt mer om ginseng og dens fantastiske fordeler, vil jeg vise hvordan du kan bruke ginseng i din hudpleierutine. Jeg foretrekker å gi huden en boost av ginseng ved å bruke en maske som basert på ginseng. SKINFOOD Beauty Ginseng Mask og I’m From Ginseng Mask inneholder ekte ginsengrotekstrakt, den ene er en avkjølende sheetmaske, mens den andre er en luksuriøs spamaske som vaskes av etter bruk. Husk alltid å rense huden din og påfør toner før du bruker en maske. Len deg så tilbake og nyt den gode lukten av ginseng etter en lang dag!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja