Sanjas koreanske hudpleierutine for våren

Pleier du å få uren hud og røde irriterte nupper om våren? Føler du at huden er dehydrert? Da er det godt mulig at huden din er påvirket av det våren bringer med seg, og prøver å tilpasse seg vårsesongen. Husk at du skal tilpasse hudpleierutinen din etter sesongen, for huden endrer seg og får andre behov.

Pollensesong

Dette er en pest og plage for alle pollenallergikere, men visste du at pollen også kan påvirke huden din i stor grad? Pollenstøv spres i luften sammen med forurensning og setter seg fast i porene, dette fører til at støvet kan irritere porene om du ikke gjør noe for å forhindre dette. Det har også blitt påvist at pollen fører til nedsatt kollagenproduksjon i huden, og huden er derfor mer utsatt for å eldes raskere i løpet av pollensesongen.

Vårsola

Solen titter endelig fram og dagene blir lengre. Dette betyr at huden din blir utsatt for mer UV-stråling og du bør tenke på å beskytte deg ekstra mot strålingen fra solen ved å bruke høy solfaktor. Koreanske solkremer er lettvektige, trekker raskt inn i huden og har høy beskyttelse mot farlige UV-stråler. I tillegg preller ikke sminken av like lett som den gjør med vanlige solkremer. COSRX Aloe Soothing Sun Cream inneholder også aloe vera som roer ned og fukter huden, samtidig som den beskytter mot UV-strålingen.

Min hudpleierutine på våren

Min hud er veldig sensitiv og til tider også veldig dehydrert. I tillegg er jeg en pollenallergiker, så jeg har en økt risiko for å få irritasjoner, tette porer og urenheter på kinn og panne om våren. Jeg er derfor nøye med å bruke mye tid på å rense godt, og bruke serumer som pleier uten å tørke ut huden min.

Jeg starter med en mild oljerensMAKE P:REM Vaseline Cleansing Balm. Denne er ekstra skånsom mot huden min og etterlater den ikke med et tørt ubehag.

make-prem-vaseline-cleansing-balm-skinsecret

Så fortsetter jeg med en vannbasert rens: SKINFOOD Egg White Pore Cleanser. Eggehvite inneholder aminosyrer som bekjemper frie radikaler og beskytter porer mot urenheter og infeksjoner. 

Etter at jeg har dobbelrenset med oljebasert og vannbasert rens, eksfolierer og toner jeg med disse padsene: COSRX One Step Original Clear Pads. Disse padsene bruker jeg hver dag selv om huden min er sensitiv. De er et fantastisk bra alternativ hvis du ønsker å holde døde hudceller unna hver dag uten å irritere det ytterste hudlaget. Jeg hopper bevisst over mer aktive skrubber som kan overstimulere huden min med for mye friksjon.

 Videre fukter jeg med en mild essens tilpasset hypersensitiv hud: MAKE P:REM Safe Me Relief Essens. Hele denne serien er tilpasset hyperallergikere, og vil roe ned kløende hud.

Etter essensen fortsetter jeg med et serum som tar seg av de røde nuppene og urenhetene: COSRX Centella Blemish Ampoule. Centella asiatica roer ned overstimulert hud og fører til en balansert hud.

Til slutt avslutter jeg med en fuktighetskrem og øyekrem som har ceramider i seg: COSRX Honey Ceramide Cream og COSRX Honey Ceramide Eye Cream. Ceramider vil virke som en beskyttende vegg på huden, og vil styrke hudens naturlige barriere.

ceramide-krem

Og hvis det er morgen og jeg skal ut legger jeg i tillegg et lag med solfaktorMAKE P:REM Blue Ray Defense Sun Gel. Jeg er personlig veldig glad i denne, ikke bare fordi den lukter sommer, men fordi den gir meg fukt i form av fett, og en sunn glød i ansiktet. I tillegg beskytter den også mot infrarød stråling som er med på å ødelegge kollagenet i huden, derfor er denne spesielt viktig på våren når huden er på det mest følsomme. 

Et bonustips er å sheetmaske jevnlig for å gi huden boost med fuktighet og vitaminer. Min favoritt som jeg alltid vender tilbake til er MAKE P:REM Safe Relief Moisture Mask.

Oppsummering

Huden endres med de ulike årstidene, og hudpleierutinen din bør tilpasses deretter. Dette betyr ikke at du trenger å endre på alt, men kun de nøkkelproduktene som vil bedre hjelpe deg og huden din gjennom sesongen. På våren er pollenstøvet et økende problem for porene, ved at det skaper irritasjon, urenheter og røde betente nupper. Vær oppmerksom på vårsolen og økt UV-stråling, og bruker du ikke solfaktor som en del av din hudpleierutine i vinterhalvåret, er det en god idé å begynne om våren. Høy solfaktor betyr ikke at du ikke får farge, men du unngår å bli solbrent og beskytter bedre huden mot aldring, pigmentflekker, skader og reduserer risikoen for hudkreft. Nøkkelen er å finne ut hvordan huden din oppfører seg om våren og velge produkter ut fra det. Blir den sensitiv, blir den uren, blir den mer fet og blank, eller holder den seg likt året rundt? Dette er spørsmål du kan spørre deg selv før du endrer din hudpleierutine. Trenger du hjelp til å tilpasse din hudpleierutine, så hjelper vi deg gratis!

Produkter omtalt i artikkelen:

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja