Ukens ingrediens: Ceramide

Har du noen gang følt at huden din er ekstra sensitiv, kanskje til og med varm, rød og vond å ta på? Du kan fra naturens side ha fått tildelt sensitiv hud som lett blir irritert av ytre påvirkninger, kanskje du har overeksfoliert huden med feil produkter, eller går på medisiner som gjøre huden ekstra følsom. Uansett hva grunnen er, er det mulig å styrke hudens egen barriere med ukens ingrediens, ceramider.

Hva er ceramide?

Ceramider er naturlige lipider/fetstoffer som immiterer hudens oppbygning. Den binder sammen hudceller og fungerer som et skjold utenpå huden. I tillegg holder de på fukten i lang tid fremover. Ceramider er noe kroppen produserer naturlig, men ettersom man blir eldre minskes denne produksjonen, og dermed også elastisiteten i huden.

Ceramide i hudpleie

I hudpleie brukes det enten syntetiske ceramider men også naturlige ceramider som man finner i planter, for å etterligne de ceramidene man allerede har i huden.

Hvordan styrke huden med ceramider?

Enten du har overeksfoliert, er født med sensitiv hud, eller går gjennom en periode med rød og irritert hud, er det lurt å bruke produkter med høyt innhold av ceramider. Min personlige favoritt er COSRX Honey Ceramide Cream, teksturen er myk men allikevel fet. Den roer ned opphetet hud på et blunk. Om du kjenner at huden din prikker og er vond å ta på, smør på et tykt lag med denne før du legger deg i en uke, og du vil se hvordan huden din reparere seg selv. Denne kremen finnes også i øyekrem-versjon for det med et sensitivt underøye-område: COSRX Honey Ceramide Eye Cream. Denne har også en nedkjølende effekt som roer ned hovne og trøtte øyne. Hvis du heller foretrekker en sheetmaske så inneholder HELLOSKIN Jumiso First Skin Lightening Mask også ceramider som hjelper huden din tilbake til normal balanse.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja