Sanjas kveldsrutine for vinteren

Titt og ofte kommer det spørsmål om hvilke produkter jeg bruker og hvordan min nåværende hudpleierutine er. Min hudpleierutine er stadig i forandring og jeg er hele tiden på jakt etter nye og bedre måter å kombinere produkter på, så i dag vil jeg dele med dere hva jeg gjør for å opprettholde en sunn og glødende hud denne vinteren.

Sunt sovemønster

Tro det eller ei, men min kveldsrutine starter nå på soverommet. 10 minutter før jeg går på badet sprayer jeg dynen med JUICYFUL Into The Dream, en sovespray som har påvirket søvnen min til det bedre de siste månedene. Den dufter av deilig lavendel og kamille, og stabiliserer kropp og sinn før jeg sovner. Den får meg også til å sovne raskere, dypere og våkne mer uthvilt. På grunn av bedre søvn merker jeg redusert hovenhet i ansiktet om morgenen, i tillegg til mindre urenheter enn tidligere. Huden i ansiktet har en økt spenst og ser ikke like “dratt” ut som før. Så for deg som tenker mye til langt på natt og har problemer med å sove anbefaler jeg denne sprayen på det varmeste.

Renserutine

Jeg har en streng renserutine på kvelden som består av 3 steg, også kalt “trippelrensen”. Først bruker jeg oljerensen BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Oil i hele ansiktet, hvor jeg masserer inn produktet på tørt ansikt. Å se hvordan sminken smelter bort er en av de mest tilfredstillende følelsene ved en hudpleierutine! Denne rensen fjerner også alt av øyesminke, den er så mild at det ikke svir i kontakt med øynene.

Mitt neste steg i rutinen er å massere inn vannrensen BOOM DE AH DAH Moisture Foam Cleanser. Jeg er overbevist om at denne rensen har hjulpet huden min å holde seg fuktig selv på de kaldeste dagene. Den har en myk kremete tekstur som har en lettvektig konsistens. Den fjerner ikke hudens naturlige oljer, og etterlater den balansert og frisk.

Til slutt stryker jeg over ansiktet med BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Water. Dette rensevannet kan også brukes som første steg til å fjerne det første laget med sminke, men jeg foretrekker å bruke det som siste steg i min renserutine for å sørge at alle rester etter smuss og sminke har blitt fjernet. I tillegg liker jeg å vaske rundt ørene og bak i nakken med bomullspaden etter å først ha brukt den i hele ansiktet. Jeg garanterer at paden kommer til å ha farge og smuss på seg før du kaster den! Denne renserutinen kan du få tak i som et trippelkit:

Toner som eksfoliering

Bare begrepet “toner med syre” kan skremme de fleste, men dette er en av de mest effektive og milde måtene å holde flassete og tørr hud i sjakk. Den perfekte eksfolierings-toneren er JUMISO Yes I Am Toner AHA 5% med 5% naturlig AHA syre som uten å svi eller skade huden på noen måte holder døde hudceller unna. Jeg har brukt denne 4-5 ganger i uken før min vanlige toner, og har sett raske forandringer i nupper og hvite hudormer, såkalte “whiteheads”. Whiteheads dukker alltid opp på huden på vinteren og er vanskelige å fjerne, men denne toneren har vist positive resultater.

Bruk en bomullspad dynket med denne toneren og press inn på problemområder. Vent så litt og sveip forsiktig resten av ansiktet med paden, fokuser på områder rundt haken, nesen og pannen. Dette har vært den eneste måten jeg har eksfoliert huden på i vinter og har aldri vært mer fornøyd med hvor jevn og myk huden min har blitt.

4 skin method

Videre i min rutine står min vanlige toner for tur, og selv om jeg regelmessig bytter på tonere og tester nye, har min go-to i det siste vært SKIN & LAB K Plus Red-X Toner. En av grunnene til det er at konsistensen er så lett å jobbe med og lett å påføre lagvis. Jeg praktiserer 4-skin method hvor jeg påfører toneren fire ganger på huden før jeg går videre til neste steg. Dette resulterer i at huden blir grundig fuktet, og at fukten går dypere under overflaten. Et godt tips er å klappe inn toner på leppene også, dette vil føre til spenst og mindre synlige linjer i leppene. Denne toneren har dessuten roet ned rødheten jeg alltid opplever på vinteren, og gir huden et preg av spenst og glød.

Essens og serum

Jeg har fokusert på lettvektige konsistenser og naturlige produkter, og I’M FROM Mugwort Essence er en essens jeg ikke greier meg uten, og jeg vet mange der hjemme føler det samme! Denne essensen har jeg kombinert med et par dråper av ansiktsoljen OLIVARRIER Fluid Oil  for å få den positive virkningen av squalan, en ingrediens som har en stor anti-aging effekt på huden.

Øyekrem

Dette er et steg som føles like unaturlig å hoppe over som å ikke pusse tennene mine før jeg legger meg. Etter at jeg fikk hudanalyse sist gang vi besøkte Korea har jeg fokusert mye på underøye-området mitt, fordi jeg ble fortalt at jeg genetisk har veldig tynn hud under øynene som mangler fukt, og det er her aldringstegnene mine vil synes først. Dette var ingen god nyhet å få, men i stedet for å gi opp har jeg vært mer bevisst på øyekremen jeg bruker og hvordan jeg påfører den. Min favoritt i vinter har uten tvil vært KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream. Konsistensen til denne kremen er så eksklusiv at huden føles velpleid etter kun første gangs bruk. I tillegg får den øynene til å virke mer våkne og ungdommelige. I stedet for å haste meg forbi dette steget bruker jeg god tid på å massere inn øyekremen under øynene, med ringfingeren Jeg bruker sirkulære bevegelser og jobber meg innover, før jeg avslutter med å gni litt oppå øyelokkene og under brynene, til slutt klapper jeg lett inn med fingrene og lar produktet absorberes.

Facial roller

Noe jeg kun brukte på morgenen til å begynne med, men som jeg nå har innført i kveldsrutinen, er å bruke vår avkjølende ansiktsrulle Facial Roller Rose Quartz. Grunnen til at den nå er en del av min rutine før jeg legger meg er på grunn av en samtale jeg hadde med min venn som bruker ansiktsruller opptil flere ganger om dagen. Han sa at han opplever renere og bedre hud uten fine linjer og tørrhet når han bruker ansiktsrullen på kvelden. Dette fikk meg til å eksperimentere og teste det selv, og ikke bare har den ført til at musklene i ansiktet slapper bedre av, men jeg våkner med en fyldigere hudtekstur og jevnere hudtone. Jeg anbefaler alle som vil ha en klar, jevn og “plumped” tekstur på huden å bruke en slik ansiktsrulle både morgen og kveld. Husk underøyeområdet også, rull forsiktig flere ganger for stimulans og drenering av avfallstoffer som samles i området.

Fuktighetstrio

Denne vinteren har det handlet om å legge produkter lagvis og lukke inn fukten, noe huden min har nytt godt av. Jeg har en dehydrert, tørr og sensitiv hud med hormonelle urenheter og pigmenteringer, en vanskelig hudtilstand som er utfordrende å temme på vinteren. For at huden min skal holde seg fuktig innenfra og ut er jeg nødt til å fukte lagvis. Derfor starter jeg alltid med COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream, dette er en krem jeg vendte tilbake til etter lang tid uten, og jeg kunne ikke vært mer takknemlig! Huden har blitt mye klarere og gamle kvisearr forsvinner raskere. Det skader heller ikke at linjer i pannen reduseres betraktelig. Etter at sneglekremen har begynt å trekke godtinn i huden påfører jeg et lag med min favorittkrem for tiden: SKIN & LAB Barrierderm Intensive Cream. Jeg trenger bare et tynt lag, før jeg fortsetter med nattkremen TIA’M Aura Milk Face Peeling Cream som har hjulpet mye på nuppene og hvite hudormer.

Leppemaske

Endelig kan jeg snakke åpenlyst om denne leppemasken som har vært en del av rutinen min og for første gang i mitt liv opplever jeg ikke tørre lepper på vinteren. Som liten pleide jeg å ha røde ringer rundt leppene bare det ble litt kaldere i været, så sensitiv og sår hud har jeg! Som voksen har jeg tatt litt bedre vare på de ved å bruke leppepomade, men de fleste har bare lindret sårheten der og da. Dette har vært en frustrasjon helt til for en stund tilbake da jeg ble introdusert for KLAVUU Nourishing Care Lip Sleeping Pack. En sovemaske for leppene som også kan brukes som en leppepomade gjennom dagen. Konsistensen er så lett og myk at du føler du ikke har noe på leppene engang. Nå kan jeg gå uten leppepomade en hel dag, kun fordi jeg har brukt leppemasken i løpet av natten. Et pluss er at leppestiftene ser mye bedre ut på leppene og fargen holder seg lengre.

Dette er en maske som selvfølgelig menn også kan bruke, så pass på hvis du vil ha den kun for deg selv 🙂

Kort oppsummert

Jeg bruker om lag 12 steg før jeg legger meg på kvelden. Jeg har med tiden lært å bruke god tid på kveldsrutinen min som består av å fukte lagvis, se på huden som en helhet og la den puste imellom stegene, i tillegg til å bruke ansiktsrulle for å stimulere blodsirkulasjonen og øke absorberingen av produktene mine. Mens jeg omhyggelig koser meg med rutinen fordeles duftene fra sovesprayen rundt på soverommet som senere vil dra meg inn i en dyp søvn. Og mens jeg er i drømmeland vil alle ingrediensene jeg har på huden absorberes optimalt og huden repareres.

Denne hudpleierutinen vil dessuten passe best for de med dehydrert, tørr og noe uren og pigmentert hud som er sensitiv og reagerer fort på nye ingredienser og parfymerte produkter.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *