Slik påvirker søvn huden din

Hvis du er en av de som har en god hudpleierutine i tillegg til et godt kosthold, men allikevel uren og sliten hud uten glød, da er det godt mulig du trenger en bedre soverutine. Vi forklarer hvordan huden lider av for lite søvn, og hva du kan gjøre for å få en bedre søvnrutine.

Søvn og hud

Å ha en god natt søvn påvirker huden i større grad enn man tror. Det er vitenskapelig bevist at ved 5 timers søvn eller mindre vil man utvikle både rynker, slapp hud og tørrhet. Kroppen går gjennom flere sykluser i løpet av en natt, og alle spiller en viktig rolle for huden. De tre første timene øker veksthormonet som sørger for fornyelse og økt elastisitet i huden. De to neste timene blir søvnrytmen stabilisert og melatonin i blodet virker som en antioksidant for kroppen som igjen fører til sunnere hudkvalitet. De tre siste timene er den mye omtalte REM søvnen hvor kroppen går i dvalemodus og får musklene til å slappe helt av. Det er i løpet av disse siste tre timene at huden repareres. Uten søvn øker også stresshormonet som fører til tørr og slapp hud, poser under øynene og rynker.

Hva om jeg ikke får sove?

Det er ikke alltid like lett å sovne. Mange ligger våkne til langt på natt av ulike grunner. Å ha et fast sovemønster vil hjelpe, og ved å kutte ut faktorer som kaffe og alkohol sent på kvelden vil også være positivt for et sunn søvnrutine, men hvordan får man et fast sovemønster om man ikke greier å sovne engang? Det kan hjelpe å drikke en beroligende te, lese en bok, meditere, gjøre pusteøvelser, osv. Det som også hjelper er å fylle soverommet med beroligende dufter, for hjernen vår og underbevisstheten reagerer i stor grad på lukter. Vi anbefaler at du bruker JUICYFUL Into The Dream, en sovespray med mild lavendel- og kamilleolje som vil stablisere kropp og sinn til å sovne raskere, dypere og i tillegg øke søvnkvaliteten. Spray på puten og dynen 10 minutter før du legger deg. Lavendelduft har en god virkning på stress, anspenthet, angst og depresjon og vil roe ned hjernen slik at man sovner lettere.

Ønsker du også en god natt søvn? Prøv vår sovespray!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *