Solbrent? Her er våre beste tips for å reparere huden!

Har du blitt solbrent i sommer? Det kan skje alle, uansett hvor flinke vi er til å smøre oss. Å være solbrent kan svi, flasse og være ganske ubehagelig. Vi har derfor samlet noen tips som hjelper når uhellet først er ute!

Våre beste tips for å reapere solbrent hud

Ta en pause fra sterke ingredienser 

Når man er solbrent, er huden gjerne ganske sår og hudbarrieren svekket. Derfor kan det være lurt å ta en god pause fra sterke ingredienser som retinol, vitamin C og AHA/BHA-syrer. Fokuser heller på fuktighetsgivende og beroligende ingredienser til huden er tilbake til normalen. 

Beroligende renserutine 

Som sagt kan det være smart å unngå aktive ingredienser når man er solbrent, og dette gjelder også i renserutinen din. På morgenen kan du bytte ut rensen med vann, og på kvelden kan du velge produkter som gir fukt og pleier, fremfor sterke renseprodukter som stripper huden for de naturlige oljene vi finner i huden. Dobbelrens Kit For Tørr Hud som består av BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing og ISNTREE Hyaluronic Acid Low-pH Cleansing Foam er både beroligende og fuktighetsgivende, og vil virke lindrende på en solbrent og sår hud. 

PURITO Plainet Squalane Oil 100 

Denne oljen er gull verdt om du har blitt solbrent! Purito Plainet Squalane Oil 100 inneholder 100% squalane og trekker lett inn, låser fuktigheten inn i huden og styrker hudbarrieren. Squalane er beroligende og fuktighetsgivende, og vil bidra til å holde huden sunn og hydrert. Oljen etterlater en beskyttende hinne over huden, som forebygger flassing og at huden skal tørke ut. Så herlig å smøre inn huden med om uhellet først er ute og man har blitt brent!

Gi huden fukt 

En fuktighetsgivende nattmaske kan gjøre mye for huden når den er brent, og hudbarrieren er svekket. COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask inneholder hele 65% risekstrakt og tilfører intensiv næring og dyp fuktighet til huden. I tillegg bidrar den til å gjøre huden mykere og sterkere, og føles lindrende på solbrent hud. 

Gi huden tid 

Det kan ta litt tid før huden er tilbake til normalen hvis man har blitt solbrent. I tillegg til å ta en pause fra aktive ingredienser og tilføre fukt, er det lurt å gi huden en god pause og tid. Bruk gjerne beskyttende klær og solhatt, opphold deg i skyggen når solen er på sitt sterkeste og påfør godt med solkrem for å unngå og bli brent på nytt.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *