Lette fuktighetskremer for sommeren!

Nå som sommeren er her er det mange som ønsker å bytte til en litt lettere fuktighetskrem.  Vi har derfor samlet noen av våre favoritter som gir nok fukt til ulike hudtyper, men som vil føles lette og gode på huden. Riktig type fuktighetskrem kan nemlig være et viktig steg for å holde huden sunn, hydrert og myk gjennom sommermånedene!

Lette fuktighetskremer til ulike hudtyper 

Fet hud 

Hvis du har fet hud og opplever at huden kan føles enda mer oljete ut om sommeren, anbefaler vi å bruke en lett krem som gir fukt i form av vann. Noen tenker at fet hud ikke trenger fukt, men dette kan gjøre at huden din vil bli dehydrert og sensitiv. Vi anbefaler enten COSRX Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion eller COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream Tube, som begge har lett konsistens og som trekker godt inn i huden. De begge gir massevis av riktig type fukt til en fet hud, og kan bidra til at huden din ikke blir like oljete i varmen. 

Moden hud

Moden hud trenger ofte godt med fukt, da huden vår faktisk kan bli litt tørrere med alderen. En krem som er super for en moden hudtype er INNISFREE Black Tea Enhancing Cream, som er en næringsrik, gele-basert krem. Den inneholder sort te som har et høyt innhold av antioksidanter. Ingrediensen vil bidra til å gi ekstra fukt og glød til huden. Kremen inneholder i tillegg niacinamide og hyaluronsyre for å hjelpe til med å jevne ut hudtonen og gi nok fukt.  

Tørr hud 

ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream er en god, litt tykkere, og fuktighetsgivende krem til tørr hud. Hvis man har veldig tørr hud behøver man sjelden å bytte ut fuktighetskremen med en lettere krem, da huden gjerne kan bli tørr av sol, varme og bading. Hyaluronic Acid Moist Cream inneholder hyaluronsyre som binder fuktigheten i huden, og grønn te som er en kraftig antioksidant som gir næring til huden. Konsistensen er også myk og god og trekker godt inn i huden. 

Normal hud 

Har du normal hud, altså at huden din hverken føles spesiell tørr eller fet ut, kan du for eksempel teste ut INNISFREE Green Tea Seed Hyaluronic Cream. Denne er basert på squalane, panthenol, grønn te og hyaluronsyre. Konsistensen er lett og trekker godt inn i huden, og vil sørge for å balansere og styrke hudbarrieren din. 

Kombinasjonshud 

Kombinasjonshud vil både oppleves som tørr og oljete, bare på ulike områder i ansiktet. Man er gjerne litt fetere i t-sonen, mens kinnene og haken kan oppleves som tørre. IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream er en fin krem som inneholder naturlig betaglukan og ekstrakter fra sopp, centella asiatica og bær, gir den godt med fukt samtidig som den bidrar til å balansere fuktighetsnivået i huden. Denne er en favoritt blant mange med kombinert hud, og den lette konsistensen er så god om sommeren!

Fuktighetskremer til ulike hudtilstander 

Hudtype er noe vi er født med, mens ulike hudtilstander er noe vi alle kan oppleve fra tid til annen. For eksempel kan både en tørr og en fet hudtype bli dehydrert, være akneutsatt, eller ha en svekket hudbarriere. Vi har derfor også samlet fuktighetskremer til ulike hudtilstander her som akneutsatt hud, svekket hudbarriere eller sensitiv hud! 

Akneutsatt hud 

Hvis du har akneutsatt hud kan det være fint å se etter beroligende ingredienser på sommeren. Kanskje er du vant til å bruke syrer som AHA og BHA, eller aktive ingredienser som retinol, men disse kan man være litt mer forsiktig med hvis du vet du skal oppholde deg mye i solen. ROUND LAB Mugwort Calming Moisturizer inneholder Sea Breeze Artemisia Extract, madecassoside, burot, panthenol og allantoin, og vil være effektiv når det kommer til å roe ned inflammert hud og akne utbrudd. I tillegg gir den godt med fukt, men trekker raskt inn i huden og etterlater ikke et klissete lag. Denne er også god for å forebygge tette porer, som kan føre til kviser og akne. 

Sensitiv hud og svekket hudbarriere

Sensitiv hud er noe man kan være født med, men også noe vi kan oppleve fra tid til annen hvis hudbarrieren vår svekkes. Det kan komme av ytre faktorer som klima eller for eksempel bruk av ingredienser som har vært for sterke for huden vår. SKIN1004 Madagascar Centella Soothing Cream har et høyt innhold av centella asiatica, som anbefales å bruke hvis man har sensitiv hud. Den kan nemlig bidra til å roe ned rødheter, sviende hud og generelt gi godt med fukt og pleie. En annen ingrediens som brukes mye i Sør-Korea for å styrke hudbarrieren er bifida. Prøv for eksempel MIXSOON Bifida Cream som er en litt tykkere krem som gir masse fukt, samtidig som den styrker hudbarrieren. 

Dehydrert hud 

Dehydrert hud er en hudtilstand mange opplever; nemlig at huden mangler fukt i form av vann. Alle hudtyper kan bli dehydrerte, også kombinert- og fet hud. Vi anbefaler alltid å se etter ingredienser som binder fuktigheten i huden, som for eksempel hyaluronsyre. Hvis du har fet- eller kombinert hud som er dehydrert, er ISNTREE Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream. Denne har en gele-konsistens, og vil ikke bli klissete på fetere hudtyper. Har du tørr hud som også er dehydrert kan du heller bruke Hyaluronic Acid Moist Cream, som vi skrev om tidligere i artikkelen! Les mer om dehydrert hud her.

Kort oppsummert

Når det gjelder fuktighetskrem for sommermånedene lønner det seg altså å se etter lette fuktighetskremer. Velg gjerne en krem som er tilpasset din hudtype, som holder huden hydrert. Sist men ikke minst er det superviktig å beskytte huden mot UV stråler og sterk sol! Følg opp fuktighetskremen med en god solfaktor før du går ut og nyter sol og varme.

Er du usikker på hvilken hudtype du har og hvilke fuktighetskrem som kan passer best for deg? Vi har skrevet mer om ulike hudtyper i denne artikkelen

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *