Lette fuktighetskremer for vår og sommer!

Selv om vi fremdeles er i april nærmer vi oss sommer og sol, og det er kanskje noe de aller fleste av oss ser frem til! Men selv om det er deilig med varmt vær, kan stigene temperaturer påvirke huden og bli en stor påkjenning. Spesielt for de med fet hud kan sommeren føre med seg problemer i form av tette porer og urenheter. Heldigvis kommer man langt med kun små justeringer i hudpleierutinen, for eksempel ved å bytte ut tykke kremer til lette fuktighetskremer.

Lette fuktighetskremer for ulike hudtyper 

Fet hud

En vanlig misforståelse er at fet og oljete hud ikke trenger fuktighet, men dete stemmer ikke. Selv om huden kanskje blir ekstra oljete om sommeren, bør man absolutt ikke forsøke å tørke den ut. Rikelig med fukt er nemlig nødvendig for å holde talgproduksjonen i sjakk og unngå irritasjon. Vi anbefaler heller å bytte ut den vanlige fuktighetskremen med en litt lettere krem, som gir riktig mengde fuktighet til din hudtype. Ofte er vannbaserte fuktighetskremer et godt alternativ, da de gir huden dyptgående fuktighet og er mer lettvektige enn oljebaserte kremer.

Vi anbefaler COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream som en lett fuktighetskrem til deg med fet hud. Denne inneholder 92% snegleslim og gir en fin glød uten å etterlate en fet hinne over huden. 

Normal hud 

Hvis du har en normal hud oppleves gjerne huden som balansert og føles verken tørr eller fet. Selv om en normal hud sjelden er utsatt for kviser, flassing eller stramhet, er det fint å sørge for at du tilfører godt med fukt uansett. ARIUL Watermelon Hydro Vital Cream er en lett fuktighetskrem som fukter huden og gir den en fin glød ved hjelp av vannmelonekstrakt og hyaluronsyre. Vannmelon inneholder vitamin A, B, C og E som vil holde huden din spenstig og sunn gjennom sommermånedene!

Tørr hud 

Saltvann og sol kan fort gjøre en tørr hudtype ekstra tørr og til og med litt sensitiv. Det kan derfor være fint å bruke en fuktighetsgivende krem som også inneholder beroligende ingredienser. I´M FROM Honey Glow Cream inneholder 30.63% Honey Complex som er en mikstur av honning, propolis, bidronninggele, biegift, gurkemeie, biepollen og kanel. Sammen tilfører disse masse næring og fuktighet til huden og etterlater den spenstig og glatt. En super fuktighetskrem for deg med tørr og sensitiv hud. 

Kombinasjonshud 

Kombinasjonshud kjennetegnes av at man både har tørre og oljete partier i ansiktet. Det er gjerne kinnene som er tørre, mens t-sonen (nesen og pannen) ofte føles mer oljete ut. NACIFIC Real Floral Air Cream Calendula er en balanserende gelkrem som inneholder Aloe Ferox Leaf ekstrakt, grønn te og panthenol. Kremen tilfører godt med fukt, samtidig som den balanserer huden. I tillegg trekker den godt inn og roer ned en irritert hud. 

Lette fuktighetskremer for akneutsatt hud, sensitiv hud og en svekket hudbarriere 

Akneutsatt hud, sensitiv hud eller en svekket hudbarriere er ikke hudtyper, men det er hudtilstander som kan oppstå hos alle – uansett hudtype. 

Akneutsatt hud

Dersom du har akneutsatt hud, anbefaler vi COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer. Fuktighetskremen avkjøler, balanserer og jevner ut hudoverflaten. Den er lettvektig, absorberes raskt og inneholder flere kraftfulle ingredienser som er effektive for å forebygge og behandle akneutbrudd. Med en lav prosent av AHA og BHA fjernes døde hudceller slik at de ikke tetter porene, samtidig som niacinamide og sink reduserer kviser og urenheter. Dette er den ultimate kremen for deg som vil holde huden ren og plettfri hele sommeren.

Sensitiv hud

Hvis du har veldig sensitiv hud er det lurt å se etter beroligende ingredienser som centella asiatica og ceramider. Centella Unscented Recovery Cream fra Purito inneholder hele 50% Centella asiatica og anti-inflammatoriske ingredienser som roer ned en sår og irritert hud. Styrkende ingredienser som squalane, ceramider, asiatic acid og madekassic acid vil bidra til å styrke hudbarrieren og holde på fuktigheten. Resultatet er en sunn og frisk hud.  

Svekket hudbarriere

Hvis du opplever at huden er stram, irritert og rødlig i tillegg til at det kanskje svir når du påfører produkter, kan det være du har en svekket hudbarriere. En svekket hudbarriere kan blant annet oppstå hvis man har brukt for sterke syrer for huden, men å være mye i solen uten SPF kan også skade hudbarrieren. PURITO Dermide Cica Barrier Sleeping Pack er en herlig sovemaske som ved hjelp av ceramider og centella asiatica sørger for å redusere rødhet og bidrar til at du våkner med en sterkere og smidigere hud. I tillegg inneholder den squalane og hyaluronsyre som holder huden hydrert og balansert. Denne kan du også bruk som dagkrem da den trekker godt inn i huden og gir et fløyelsmykt resultat. 

Kort oppsummert

Når det gjelder fuktighetskrem for sommermånedene lønner det seg altså å se etter lette fuktighetskremer. Velg gjerne en krem som er tilpasset din hudtype, som holder huden hydrert. Sist men ikke minst er det superviktig å beskytte huden mot UV stråler og sterk sol! Følg opp fuktighetskremen med en god solfaktor før du går ut og nyter sol og varme.

Er du usikker på hvilken hudtype du har og hvilke fuktighetskrem som kan passer best for deg? Vi har skrevet mer om ulike hudtyper i denne artikkelen! Eventuelt kan du ta kontakt med vår dyktige hudterapaut som hjelper deg med å finne riktig fuktighetskrem eller andre produkter til deg og din hud.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *