Superingrediensen EGF – hva er det?

Nylig introduserte vi fem nye produkter fra merket BY ECOM, og i lanseringsvideoen nevner Sanja ingrediensen EGF. Men hva er egentlig EGF, og hvorfor er denne ingrediensen så bra for huden? Vi forklarer!

Dette er EGF

EGF står for Epidermal Growth Factor, eller epidermal vekstfaktor på norsk, og er en type protein som finnes naturlig i huden. Hovedoppgaven til EGF er å reparere skadet hud og promotere hudcellevekst gjennom å stimulere produksjonen av kollagen og elastin. Ettersom man eldes produserer kroppen mindre EGF, samtidig som kollagenproduksjonen også reduseres. Sett sammen resulterer dette i mindre hudcellevekst og en hud som stadig blir tynnere og mindre smidig, og følgende også rynkete med fine linjer og slapp hud.

Hvordan kan EGF hjelpe huden?

Å bruke produkter med EGF har flere fordeler for huden. Ønsker du mykere hud og mer smidighet, kan EGF hjelpe svekket hud med å reparere seg selv og holde på fukten, i tillegg til at det forbedrer aldringstegn som rynker og fine linjer. EGF hindrer også melaninproduksjonen i sårhelingsprosessen, og er derfor en utmerket ingrediens i produkter for å unngå arr i akneutsatt hud.

Er EGF noe for meg?

Fordi EGF også finnes naturlig i huden, er dette en ingrediens forenelig med alle hudtyper. Pass likevel på at produktene den er inkludert i er tilpasset og beregnet på din hudtype. Bruk også gjerne EGF-produkter i kveldsrutinen for å gi huden din tid og ro over natten til å jobbe med cellefornyelsen. Er du på leting etter produkter som både gir fukt og som naturlig reparerer rynker, fine linjer og sår hud, er EGF så absolutt noe du bør se etter på ingredienslisten.

Vi anbefaler Pure Calming-serien fra BY ECOM, som har EGF som en av nøkkelingrediensene:

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *