Tre gode grunner til å bruke vitamin C og solfaktor sammen!

Hvis du har fulgt oss en stund er du nok godt kjent med hvor opptatt vi er av at du skal bruke solfaktor hver dag, året rundt – men visste du at det er mange fordeler ved å påføre vitamin C i kombinasjon med solkrem? Noen ingredienser passer rett og slett best sammen, og duoen vitamin C og solkrem er en av dem. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor! 

Tre gode grunner til å bruke vitamin C og solfaktor sammen 

1.Gir bedre solbeskyttelse

Å bruke solkrem daglig gir gode forutsetninger for å forebygge solskader på huden, tidlig aldring og hudkreft – men det finnes faktisk en måte å gjøre solfaktoren din enda litt mer effektiv. Ved å inkludere et antioksidantrikt vitamin C serum kan du nemlig øke effekten av solfaktoren du allerede bruker, fordi det bidrar til å nøytralisere frie radikaler som kan skade hudcellene våre når vi eksponeres for UV-stråler.

Finn riktig solfaktor til din hudtype her!

2. Forebygger pigmentflekker og behandler pigmentering

UV-stråler, eller soleksponering, er en av de vanligste årsakene til at vi får hyperpigmentering, også kalt pigmentflekker, på huden. Solen kan også gjøre pigmentflekker mer synlig, fordi det bidrar til å gjøre huden vår mørkere – og da også pigmentflekkene. Det er helt vanlig å ha pigmentflekker på huden, men mange sender oss spørsmål og lurer på hvordan det kan forebygges eller behandles. Siden vitamin C nøytraliserer frie radikaler, kan også bruk av ingrediensen over tid både forebygge og behandle pigmentflekker på huden. Les guiden vår til vitamin C her!

3. Jevner ut aknearr

De fleste av oss har opplevd å få arr etter kviser eller akneutbrudd, og det er også et av spørsmålene som går mest igjen hos oss. På samme måte som med pigmentflekker, kan også solen gjøre aknearr mørkere, noe som også gjør dem mer synlig. Hvis du ønsker å forebygge dette, så er det absolutt verdt å teste ut vitamin C sammen med solkremen din. 

Våre favoritter med vitamin C

COSRX The Vitamin C 23 Serum og Vitamin C 13 Serum

COSRX sine vitamin C serum er produktene vi har med høyest konsentrasjon av vitamin C – henholdsvis 23% og 13%. Disse vil begge bidra til å jevne ut hudtonen og gi en superfin glød. Hvis du er helt ny til vitamin C anbefaler vi at du starter med Vitamin C 13, men etterhvert som huden blir vant med ingrediensen kan du gå over til Vitamin C 23!

INNISFREE Vitamin C Green Tea Enzyme Brightening Serum

Hvis du har sensitiv hud kan vitamin C blir en litt sterk ingrediens for din hud. Derfor anbefaler vi INNISFREE Vitamin C Green Tea Enzyme Brightening Serum til de med sensitiv hud. Serumet inneholder 2% vitamin C, men er fremdeles et effektivt serum som vil gi en jevnere hudtone, samtidig som det tilfører masse fukt og glød. En stor favoritt blant SkinSecret-teamet!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *