Whitening og brightening i koreansk hudpleie

I Korea er det vanlig at enkelte produkter merkes med whitening, noe som ofte blir misforstått med at produktet bleker huden. Jeg husker selv at jeg rynket på nesen da jeg så dette på et koreansk produkt for første gang, og spurte meg selv hvorfor noen skulle ønske å bleke huden sin? I denne artikkelen forklarer jeg hva whitening og brightening betyr i koreansk hudpleie, og hvilke hudtilstander de fungerer best på.

Hvorfor kalle det whitening?

I de fleste tilfeller har whitening ingenting med blekning av huden å gjøre, og dette er en betegnelse som brukes i Sør-Korea om produkter som jevner ut hudtonen. Etter hvert som koreansk hudpleie og k-beauty har blitt populært i Vesten har flere koreanske hudpleiemerker tilpasset seg den vestlige målgruppen og begynt å endre fra whitening til brightening, da whitening kan frastøte vestlige konsumenter. For er det noe vi ikke ønsker her i Norge, så er det en blekere hud enn vi allerede har. Det kan forekomme produkter på det asiatiske markedet som er merket med whitening og som har blekende egenskaper, men på SkinSecret.no kan du være trygg på at produkter som er merket whitening ikke bleker huden, men jevner ut hudtonen.

Hva inneholder disse produktene?

Produkter med whitening/brightening inneholder aktive ingredienser som c-vitamin eller lakrisekstrakt, som reduserer hudens naturlige produksjon av melanin, også kalt pigment. Når du får en kvise, ødelegges huden på det infiserte området og huden vil produsere mer melanin når den bekjemper infeksjonen, noe som fører til at området rundt kvisen blir mørkere. Når infeksjonen er bekjempet og kvisen er borte, kan dette mørkere området resultere i et kvisearr. TIA’M My Signature C Source og JUMISO First Skin Lightening Mask er to produkter med aktive ingredienser som jobber med å jevne ut hudtonen på disse mørke områdene, og arr etter kviser og akne vil blir mindre synlige. Andre brightening produkter fremskynder cellefornyelsen i huden, slik at gammel og misfarget hud blir raskere erstattet med ny hud med en friskere hudtone, slik som COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence som også forhindrer rynker i å dannes.

Når skal whitening/brightening produkter brukes?

Alle hudtyper og hudtilstander kan ha godt av å bruke produkter som inneholder brightening/whitening ingredienser. De fleste av oss har kvisearr eller pigmentflekker de ønsker å få bort eller redusere. Mange av oss sliter også med rødhet på kinnene, haken og rundt nesa, som man ønsker å bli kvitt. Det er i slike tilfeller produkter med brightening/whitening kommer til sin rett og vil kunne hjelpe.

Merk at hvis du påfører et produkt som inneholder C-vitamin, så må du være forsiktig før du går ut i dagslys. I slike tilfeller så husk å påføre et lag med solfaktor.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja