5 masker for tørr og dehydrert vinterhud

Et tema som går igjen gjennom hele vinteren er hvordan man skal behandle tørr eller dehydrert hud. Nå har kulden satt inn for fullt og mange har mest sannsynlig begynt å merke at den tørre vinterluften setter sitt preg. Huden krever gjerne litt ekstra stell for å holdes i sjakk gjennom de kaldeste månedene, og en ansiktsmaske i ny og ne gjør underverker. Uansett om det er tørrhet eller dehydrering (eller kanskje begge deler) som er din største utfordring, er fuktighet alfa og omega.

Tørr vs. dehydrert hud

Først og fremst er det lurt å vite hva som er forskjellen på tørr og dehydrert hud. Begge deler dreier seg om at huden mangler fuktighet, men tørr hud mangler fuktighet i form av olje og dehydrert hud mangler fuktighet i form av vann. I utgangspunktet kategoriseres tørr hud som en hudtype og dehydrert hud som en hudtilstand, men nå i vinterhalvåret er det mange som opplever tørrhet selv om man kanskje har en annen hudtype resten av året. Tørr hud kjennetegnes ved at huden føles og ser tørr hud, og er ser gjerne gusten og matt ut med flassende og kløende partier. Dehydrert hud derimot kjennetegnes ved at huden føles stram og ubehagelig, og mange opplever store porer, hudormer og irritasjon.

Selv om tørr og dehydrert hud er to forskjellige hudproblemer, går det an å slite med begge deler samtidig. På denne tiden av året vil det derfor være gunstig for de aller fleste, uavhengig av hudtype, å tilføre huden ekstra fuktighet både i form av olje og vann. For dehydrert hud er ingredienser som hyaluronsyre og glyserin helt supre for å gjenopprette hudens fuktighetsbalanse. De er også svært gode for deg med tørr hud, men se også gjerne etter pleiende oljer og panthenol som fukter det ytterste hudlaget.

 

Fuktighetsgivende ansiktsmasker for vinteren

COSRX Ultimate Nourishing Rice Spa Cream Mask

COSRX Ultimate Nourishing Rice Spa Cream Mask er en storfavoritt og kan brukes enten som wash off-maske og som en overnight-maske. Nøkkelingrediensen er 65% risekstrakt som er stappfull av næring fra aminosyrer, antioksidanter og mineraler. Masken inneholder også glyserin som hjelper til med å tilføre fuktighet dypt ned i hudlagene, samt pleiende oljer som gjør huden silkemyk. Hudtonen vil også jevnes ut og synligheten av både arr og misfarging reduseres.

COSRX Full Fit Propolis Honey Overnight Mask

En annen godbit fra COSRX er Full Fit Propolis Honey Overnight Mask. Også denne kan brukes både over natten og som wash off-maske, men her er det bienes superingredienser som står i sentrum. Honning, propolis og bidronninggelé gir beroligende pleie til hudoverflaten og motvirker eventuell irritasjon som kan følge med dehydrert hud. Samtidig jobber både hyaluronsyre, panthenol og glyserin sammen og gjør huden gjennomfuktet og hydrert fra innsiden og ut.

I’M FROM Honey Mask

Vi får virkelig ikke nok av honning i hudpleie, og spesielt om vinteren er dette en fantastisk ingrediens. I’M FROM Honey Mask er en av våre absolutt favorittmasker og gir huden den ultimate spabehandling! Med hele 37,8% koreansk honning av høy kvalitet får huden alt den trenger av næring og fuktighet, samtidig som ansiktsmasken har en superdeilig beroligende effekt. Ikke nok med at huden balanseres og får en nydelig glød, den vil også bli spenstigere, glattere og silkemyk. Den perfekte masken for tørr, gusten og livløs vinterhud!

THANK YOU FARMER Back To Relax Soothing Gel Mask

Dersom du mistenker at huden din både er dehydrert og tørr, er THANK YOU FARMER Back To Relax Soothing Gel Mask et ypperlig alternativ. Den inneholder nemlig hyaluronsyre og glyserin, samt lakrisrotekstrakt, aloe vera og centella asiatica som virker kraftig beroligende og motvirker urenheter. Med andre ord får man det beste fra to verdener og resultatet blir en hud som er ren og harmonisk. I tillegg vil tørre områder behandles og fuktes ved hjelp av pleiende og mykgjørende arganolje.

MULDREAM Vegan Green Mild Hyaluron S.O.S Mask

Helt til slutt har vi sheetmasken MULDREAM Vegan Green Mild Hyaluron S.O.S Mask. Denne masken fungerer som førstehjelp både for tørr og dehydrert hud. Med hele 11 forskjellige typer hyaluronsyre med ulik molekylstørrelse vil fuktighet fra vann trekkes inn selv i de dypeste hudlagene, og hudens fuktighet øker med opptil 71%. Samtidig vil ulike planteoljer sørge for å nære, fukte og stryke huden. Sheetmasken er også en god match dersom man sliter med en svekket hudbarriere!

Les også: Hvordan gjenopprette en svekket hudbarriere?

Kort oppsummert

Tørr og dehydrert hud er ikke det samme, men begge deler innebærer mangel på fuktighet. Mens tørr hud mangler fuktighet i form av olje, mangler dehydrert hud fuktighet i form av vann. I utgangspunktet er tørr hud en hudtype, men alle kan oppleve at huden blir mer tørr på vinteren. Dersom huden er flassete, kløende og gusten er den mest sannsynlig tørr. Dehydrert hud kjennetegnes ved at den oppleves stram og ubehagelig, og urenheter og irritasjon er normalt. Alle hudtyper vil ha godt av ekstra fuktighet i de kaldeste månedene, og ingredienser som hyaluronsyre og glyserin er gode for både tørr og dehydrert hud. I tillegg er det gunstig å implementere ingredienser som panthenol og pleiende oljer dersom du sliter med tørre områder.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *