En makeup artist sin hudpleierutine for plettfri hud

Fra jeg var liten har min mor lært meg viktigheten av å ta vare på huden min, og det er hun som er årsaken til at jeg i voksen alder har blitt interessert i hudpleie. Selv har jeg en ganske normal hudtype, men opplever noe tørrhet og dehydrering med hormonelle utbrudd, spesielt på vinteren. I dag skal jeg dele min hemmelighet for hvordan opprettholde en sunn og glødende hud etter man har brukt sminke gjennom dagen.

Få bort sminke og solkrem

Etter en lang dag med sminke på huden er det viktigste for meg en god renserutine som gir grunnlaget for å opprettholde en sunn hud. Jeg er nøye med at renseproduktene jeg bruker skal fjerne langvarig og vannfast sminke, men samtidig ikke strippe bort fuktigheten i huden. Sminkefjerneren jeg bruker om kvelden er oljerensen BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Oil som fjerner den mest langvarige sminken, til og med vannfast mascara! Jeg pleier å bruke noen sekunder på å massere inn oljen på tørt ansikt før jeg skyller av med lunket vann.

Videre bruker jeg skumrensen BOOM DE AH DAH Moisture Foam Cleanser for å rense huden i dybden. Denne inneholder hyaluronsyre og andre naturlige ingredienser som tilfører fuktighet, og etterlater huden myk, balansert og deilig, samtidig som den dufter helt himmelsk!  Jeg gleder meg hver kveld til å bruke denne rensen da konsistensen er så fløyelsesmyk at jeg nesten kunne ønsket at jeg kan bruke den på hele kroppen!

Balanser huden med toner

Jeg liker en toner som gir godt med fukt, da jeg har en hud som blir ganske tørr om vinteren. Jeg har blitt glad i TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner da denne inneholder melkeekstrakter som er kjent for å gi babymyk og klar hud med færre røde flekker og nupper. Jeg foretrekker å bruke en bomullspad sammen med denne toneren da den gir en lett peeling til huden. Jeg merker også at jeg får mindre urenheter fordi toneren inneholder en liten mengde AHA, BHA og PHA-syrer som virker eksfolierende. Denne stryker jeg lett over hele ansiktet, og gjerne litt på halsen også.

To lag med essens

Jeg fokuserer mye på å gi huden fuktighet, og sørger for at hudcellene mine har det bra. Derfor bruker jeg to essenser som har innovative ingredienser som fornyer hudcellene på en mild måte. Jeg påfører først TIA’M Snail & Azulene Water Essence over hele ansiktet, og bruker håndflaten til å klappe produktet inn i huden slik at det blir fullstendig absorbert.

Deretter masserer jeg inn et par dråper av COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence i panna, nesa, kinnene og området rundt munnen, fordi jeg opplever dehydrering med hormonelle urenheter i dette området. Jeg har fått god effekt av å bruke produkter med snegleslim og jeg merker det har hjulpet huden min til å bli mer spenstig og fuktet. Dette har også klarnet opp pigmentflekker og arr fra kviser. Dette er to produkter jeg ikke kan være foruten i disse dager!

“Honninghud”

I Korea er det noe som heter “honninghud”. Dette er en hud som er godt fuktet, spenstig og har en jevn glød over seg, akkurat som ekte honning. For å oppnå den berømte honninghuden bruker jeg en tilstrekkelig mengde med JUMISO Drop The Vita C Serum. Jeg har aldri før brukt et c-vitamin serum i min hudpleierutine, og føler at dette var en god investering i så måte, for dette er virkelig et mirakel på flaske for meg. Serumet er rikt på antioksidanter og vil gi glød, tilføre fuktighet, glatte ut rynker og linjer, lysne opp kvisearr, og jevne ut hudtonen.

Bye bye rynker

Øyekrem er et steg jeg aldri hopper over. Jeg foretrekker en øyekrem som er lett, gir godt med fukt og er kremete i tekstur. Ikke overraskende har jeg investert i KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream. Denne øyekremen hydrerer godt, og gjør at concealeren min sitter plettfritt hele dagen. Når man påfører øyekrem er det viktig at man ikke presser for hardt rundt øyeområdet da huden her er tynnere enn andre steder i ansiktet. Bruk ringfingeren, og klapp forsiktig produktet rundt hele øyeområdet, for til slutt å smøre forsiktig på øyelokket og ved brynsområdet.

Kombinere fuktighetskrem med sovemaske

Følelsen av fuktighet er den beste jeg vet om, og jeg har derfor bevisst valgt produkter som hydrerer godt fremfor noe annet. Denne vinteren har jeg bestemt meg for å tilføre en rik fuktighetskrem etterfulgt av en sovemaske i min kveldsrutine for å tilføre mest mulig fukt gjennom natten. Først smører jeg på TIA’M My Signature Panthenol Moist Cream på ansiktet og på halsen. Det jeg liker ekstra godt med denne kremen er at den inneholder 5% panthenol, som styrker og fukter hudoverflaten.

Jeg lar fuktighetskremen trekke litt inn i huden før jeg påfører et tynt lag med en sovemaske. COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Spa Mask pleier tørr og gusten hud og er min foretrukne sovemaske nå om vinteren. Jeg våkner med hydrert, myk, glatt og glødende hud som er klar for å ta dagen med storm!

Konklusjon

Som en makeup artist er jeg opptatt av at jeg bruker hudpleie som gir meg plettfri hud, og som gir et godt grunnlag for at sminken skal sitte godt. Jeg har utviklet en forkjærlighet for produkter som dufter godt, har en lett konsistens, og som gir godt med fukt, og ingredienser som melk, sneglesekret og hyaluronsyre er blant mine favoritter når jeg ser etter hudpleieprodukter. Min hudpleierutine fokuserer først og fremst på å gi pleie og fukt uten at det blir for fett, og denne rutinen vil også passe til deg som sliter med tørr og dehydrert hud men som ellers er ganske normal.

Les også min artikkel om hvordan du best prepper huden før sminken!

Skrevet av

Iman makeup artist

Iman

Makeup artist
Jeg er utdannet makeup artist og har i mange år sverget til koreansk hudpleie. Mitt mål er å få kvinner og menn til å ta vare på huden sin innenfra og ut. Perfekt sminke starter med god hudpleie!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *