Det er ikke uvanlig å oppleve rødhet på hudoverflaten fra tid til annen. Men dersom man stadig har en varig rødfarge i ansiktet (spesielt på kinnene), synlige blodårer og små kviser kan det være snakk om rosacea. Dette er en kronisk betennelse i huden og ofte kan dette også føre til at den føles sår, irritert og sensitiv. Dersom du har denne hudtilstanden er det ikke alltid like lett å finne passende hudpleieprodukter, men det finnes noen ingredienser man kan se etter. Vi har satt sammen en høstrutine i 7  steg for deg som sliter med nettopp rosacea og irritert hud.

Dette er rosacea

Selv om rosacea kan være ubehagelig og frustrende, er det ikke uvanlig. Faktisk anslås det av National Rosacea Society at hele 415 millioner mennesker i hele verden er rammet av denne tilstanden. Det forekommer imidlertid oftest hos de over 30 år, og kan behandles med alt fra kremer til laserbehandling. Både varmere og kaldere temperaturer kan være med på å gjøre det verre, i tillegg til sterk mat, koffein og alkohol. Det er altså ikke uvanlig at rødheten blusser opp når temperaturene faller om høsten.

Når det kommer til hudpleie er lurt å se etter milde produkter som er skånsomme og inneholder beroligende ingredienser. For eksempel er centella asiatica, ceramider og niacinamide gode ingredienser for å behandle og forhindre irritasjon og rødhet. Med tanke på at UV-stråler kan forverre tilstanden bør man også alltid huske på å påføre en mild solkrem en del av morgenrutinen.

Vanlige kjennetegn på rosacea:

  • Varig rødfarge i ansiktet, spesielt i kinnene
  • Synlige blodårer og små kviser
  • Huden kan føles sår, irritert og sensitiv
  • Tilstanden forverres gjerne av sterk mat, koffein og alkohol
  • Tilstanden kan gjerne forverres når temperaturene faller på høsten

Høstrutine for rosascea og irritert hud

Steg 1: Renserutine 

Som med alle andre rutiner anbefaler vi å starte rutinen med en oljebasert- og en vannbasert rens. Oljerens brukes på kveldstid for å fjerne sminke, smuss og solkremrester, mens den vannbaserte rensen renser mer i dybden og kan gjerne brukes morgen og kveld. Hvis huden din føles ekstra tørr, irritert eller sensitiv kan du eventuelt droppe vannbasert rens på morgenen og heller skylle ansiktet med litt vann før du begynner på resten av hudpleierutinen din. 

Hvis du har rosascea er det lurt å velge renseprodukter som ikke stripper huden for fukt eller irriterer den ytterligere. PURITO From Green Cleansing Oil er en mild oljerens uten parfyme, men som er full av naturlige oljer fra oliven, solsikkefrø, jojoba og mandler. Disse pleiende og fuktighetsgivende oljene sørger for at huden ikke etterlates stram eller tør. 

1025 Dokdo Cleanser fra Round Lab er en vannbasert rens som er mild og skånsom mot huden. Ved hjelp av ingredienser som hyaluronsyre, panthenol, allantoin og ceramider roer den ned og beskytter huden og styrker din naturlige hudbarriere.

Steg 2: Toner 

ROUND LAB 1025 Dokdo Toner er utviklet for å passe til alle hudtyper, også sensitive. Den gir en mild eksfoliering av huden for å fjerne døde hudceller, og etterlater huden fylt opp med langvarig fukt. I tillegg er toneren rik på proteiner, vitaminer og antioksidanter som er gunstige for huden og hudbarrieren. 

Steg 3: Serum 

Et serum vi ofte anbefaler til deg med rosascea er Beauty Of Joseon Calming Serum. Det inneholder nemlig panthenol og er proppfult av antioksidanten grønn te, samt beroligende centella asiatica. Serumet roer ned sensitiv, rød og irritert hud og har en konsistens som trekker raskt inn i huden. Serumet er ganske tynt, så hvis du har veldig tørr hud anbefaler vi at du går for en tykk og fuktighetsgivende krem. 

Steg 4: Sheetmaske

Beauty Of Joseon Centella Calming Mask består av hele 15% centella asiatica og er designet for å roe ned og pleie huden. Kombinasjonen av ingredienser som grønn te-ekstrakt, mugwort-ekstrakt, gojibær-ekstrakt, ginseng-ekstrakt og tre typer hyaluronsyre gir dyp fukt og en forfriskende følelse på huden. Man trenger absolutt ikke å bruke en sheetmaske hver dag, men denne kan være super om du ønsker å roe ned huden før du skal noe for eksempel.

Steg 5: Fuktighetskrem 

Fuktighetskrem er et viktig steg i en hver rutine – uansett om huden din er tørr, dehydrert eller fet og oljete. ROUND LAB 1025 Dokdo Cream er et ypperlig valg om du har rosacea eller sensitiv og rødlig hud. Den styrker hudbarrieren, balanserer fuktighetsbalansen i huden og inneholder hyaluronsyre, ceramider, panthenol og allantoin som roer ned og beskytter huden. Den trekker også godt inn i huden og etterlater den ikke fet eller klissete. 

Steg 6: Solkrem 

Siden UV-stråler kan forverre tilstanden er dette kanskje det viktigste steget: solkrem! Beauty Of Joseon Ginseng Sun Serum er en kombinasjon av beskyttende solkrem og pleiende hudpleie. Solkremen inneholder 30% ginseng-ekstrakt og 2% niacinamide som vil jevne ut, beskytte og pleie huden din. Teksturen min trekker lett inn i huden og gir en god beskyttelse mot UV-stråler, samtidig som jeg gir fukt og næring for å sørge for en sunnere hud.

 

2 svar til “Rosacea 101

  • Elisabeth Karlsen

    Bestiller utelukkende fra skinsecret, ingen med så godt utvalg som leverer så fort rett i postkassen🙂 Elsker å få gode tips og råd, og at jeg alltid får mer enn jeg bestilte 🙊❤ alltid rask levering og super kundeservice ❤

    Svar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *