Hvor lang tid tar det før man ser resultat av ulike ingredienser?

Har du innført nye produkter i rutinen din, uten at du ser noen resultater på huden? Det kan kanskje være frustrerende, men det er faktisk helt normalt! Ulike ingredienser trenger nemlig litt tid på seg før de virker optimalt og man ser effekt på huden. I denne artikkelen har vi skrevet litt om de mest populære ingrediensene og hvor lang tid det i gjennomsnitt tar før man merker forbedring på huden! 

Hvor lang tid tar det før man ser resultater?

Vitamin C

Vitamin C er en effektiv syre som forvandler matt og slapp hud til en glødende, frisk og jevn hudtone. I tillegg forbedrer den akne-arrdannelsen og kan bidra til å lysne arr du allerede har på huden. Antioksidanten vil også beskytte huden mot ytre påvirkning, og i kombinasjon med solkrem beskytter den huden mot frie radikaler. Vitamin C serum gir ofte en frisk glød allerede ved første påføring, men de virkelig synlige resultatene vil komme etter rundt tre måneder bruk. Noen må også bruke ingrediensen noe lenger før de ser resultater, så det gjelder å være litt tålmodig! 

Retinol 

Superingrediensen retinol har kanskje blitt en av de mest populære ingrediensene innenfor hudpleie, noe som ikke er så rart. Retinol er nemlig en aktiv ingrediens som både jevner ut fine linjer og pigmentflekker og kan redusere forekomsten av akne- og aknearr. Det som er med retinol er at ingrediensen virker gradvis, og man må derfor gi det litt tid før det fungerer. For noen så blir også huden litt sensitiv, rødlig og kan reagere litt i starten, men etter at huden har vendt seg til ingrediensen vil det ta ca 8-12 uker før man ser effekt. 

Hyaluronsyre 

Hyaluronsyre er kjent for sin evne til å hjelpe huden til å binde og holde på fukt. Hvis du opplever tørr eller dehydrert hud kan det absolutt være lurt å teste ut hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en super ingrediens å tilføre i enhver fuktighetsgivende rutine, og hvis du bruker den riktig vil den så og si umiddelbart gi en sunn og plumpet hud, med en frisk glød. 

Niacinamide 

Niacinamid er en flott ingrediens for sin toleranse, forhindrer aldring av huden og behandler betennelser og pigmentering. De fleste vil få best resultater etter 8–12 uker. Niacinamide er også en super ingrediens om du ønsker å styrke en svekket hudbarriere. 

AHA og BHA

AHA-syre (alpha hydroxy acid) og BHA-syre (beta hydroxy syre) er aktive syrer, og er noen av de mest populære og trendy hudpleieingrediensene. Dette er fordi de gjør en helt fantastisk jobb med å fjerne døde hudceller fra hudoverflaten. De kan brukes hver for seg, men ofte kombineres de i et og samme produkt for å få fordelene fra begge to. De er nemlig litt forskjellige, og mens AHA-syre er vannløselig, er BHA-syre fettløselig. AHA-syre passer best til hud med tørre områder og som trenger å friskes opp. BHA-syre passer derimot supert til fet hud fordi den virker nedover i porene og løser opp olje og talg. Du kan lese mer om hva AHA- og BHA-syre er i denne artikkelen!

Men når ser du resultatene av ingrediensene? Noen opplever å se bedring av huden etter få påføringer, men de beste resultatene vil ofte komme etter ca. 2-4 måneder med AHA og rundt 12 uker med BHA. 

Ceramider

Ceramider er en ingrediens som både roer ned og fukter huden. Ingrediensen trenger ikke lang tid før den gir effekt, og noen opplever en roligere og mer balansert hud ganske raskt etter påføring. Når det kommer til fuktighetsnivået i huden vil dette gjerne forbedres i løpet av 5-6 dager. Om du tilfører ceramider gjennom hudpleie fast vil du etter 1-3 måneder kunne se anti-aging effekt og oppnå en mykere og mer plump hud. Det er derfor både en god ingrediens å se etter om du ønsker å styrke hudbarrieren, men det er også en super ingrediens å inkludere i en anti-age rutine!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *