Kan alle bruke snegleslim?

Snegleslim er en av de desidert hotteste ingrediensene innenfor K-beauty – og vi forstår godt hvorfor. Ingrediensen kan gjøre underverker for huden, og er kjent for å både jevne ut hudtonen og gi masse fukt og glød. På tross av at ingrediensen har mange gode egenskaper, får vi ofte inn spørsmål om snegleslim er noe alle kan bruke. Vi svarer på spørsmålet og kommer i tillegg med noen tips til hvordan du kan inkorporere snegleslim i din rutine! 

Fordeler med snegleslim

Først ser vi på noen av fordelene med superingrediensen! Snegleslim tilfører godt med fukt, og hjelper til å balansere hudens fuktighetsnivåer. Det kommer av at snegleslim har et naturlig innhold av glykoprotein, hyaluronsyre og glykolsyre som trekker fuktighet langt ned i hudlagene og bidrar til en sunn og fornyet hud. Ønsker du en jevnere hudtone kan også snegleslim være redningen, takket være innholdet av vitamin A og E. I tillegg virker det anti-inflammatorisk og beroligende, og kan blant annet bidra til å dempe rødhet og irritasjon. 

Kan alle bruke snegleslim? 

Så til det store spørsmålet: kan alle bruke snegleslim? Det korte og enkle svaret her er ja, men at det som med all annen hudpleie, kan være noen som reagerer på det. Hvis du er allergisk mot snegler for eksempel, kan det være du heller ikke tåler å påføre snegleslim gjennom hudpleie. Det finnes også forskning som viser at noen med støvallergi kan ha kryssallergi mot snegler, og derfor få en reaksjon hvis de påfører snegleslim på huden. 

Selv om noen vil oppleve kryssallergi, betyr det ikke at alle som har støvallergi vil reagere på snegleslim. Har du støvallergi derimot, kan det uansett være lurt å være litt forsiktig ved bruk av snegleslim. Hvis du enten har støvallergi eller mistenker allergi mot snegler, anbefaler vi at du rådfører deg med legen om du ønsker å prøve ut snegleslim. 

Skin purging ved bruk av snegleslim? 

Har du opplevd å få kviser eller urenheter når du har begynt med snegleslim? Da kan det være at du opplever skin purging. Skin puring er ganske enkelt en reaksjon på en spesifikk aktiv ingrediens som stimulerer hudens cellefornyelse. At noen opplever dette når de først begynner med snegleslim er derfor ikke så rart! Snegleslim er nemlig kjent for å stimulere kollagenproduksjonen og virker derfor cellefornyende. Det er også det som gjør at snegleslim gir en så glatt og smidig hud!

Hvordan komme i gang med snegleslim!

De fleste kan helt fint bruke snegleslim både morgen og kveld helt fra start, uten noen bivirkninger. Er du en av dem som har opplevd skin purging ved bruk av snegleslim er det heller ingen grunn til panikk. Du kan fremdeles få like gode resultater, men det kan være lurt å starte forsiktig. Start for eksempel med å påføre det 2-3 ganger i uken før du øker bruken etterhvert som huden vender seg til ingrediensen. 

Våre favoritter 

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence er en sikker vinner om du ønsker å tilføre snegleslim i rutinen din! Essensen fra COSRX er en av våre holy grails og inneholder hele 96% filtrert sneglesekresjon. Ønsker du å resuere pigmentflekker og kvisearr eller glatte ut rynker er denne super.

TIA’M Snail & Azulene Sleeping Mask

TIA´M Snail & Azulene sleeping mask inneholder 85% naturlig snegleslim i tillegg til azulene fra kamilleblomsten. Masken gir godt med fukt mens du sover og roer ned røde, hissige partier samtidig som den styrker og beskytter hudbarrieren.

IUNIK Black Snail Restore Serum

Et herlig serum fult av snegleslim og centella asiatica som glatter ut fine linjer og rynker, reduserer pigmentflekker og roer ned huden. IUNIK Black Snail Restore Serum gir en super fin glød og masse fut til huden!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *