Vitamin C – hvorfor er det så bra?

Vitamin C har blitt en superpopulær ingrediens innenfor hudpleie, men det er absolutt ikke uten grunn! Vitamin C er en ingrediens med dokumentert effekt på huden, og det er mange gode fordeler ved å inkludere den i hudpleierutinen din. Vi har samlet fire grunner til hvorfor vi elsker vitamin C!

Hvorfor Vitamin C er så bra

Vitamin C beskytter mot frie radikaler 

Du har kanskje hørt at det anbefales å bruke vitamin C på morgenen? Grunnen til det er at antioksidanten vil forbedre beskyttelsen fra solkremen din, og redusere forekomsten av solskader som for eksempel pigmentflekker og rynker. Hvorfor? Fordi vitamin C er en kraftig antioksidant som beskytter huden mot skader fra frie radikaler. Frie radikaler eksponeres vi for daglig, og disse kan bidra til å skade det ytterste laget på huden. Vitamin C + solkrem er derfor en super kombinasjon å inkludere i morgenrutinen din!

En super anti-age ingrediens 

Vitamin C stimulerer kollagenproduksjonen i huden, som gjør den til en ypperlig anti-age ingrediens. Kollagen er et bindestoff som er med på å opprettholde struktur og fasthet i huden, og gi oss en ungdommelig og spenstig hud. Kroppen produserer dette naturlig, men i takt med at vi blir eldre minsker produksjonen, og huden kan gjerne bli slappere. Ved å tilføre vitamin C i rutinen din vil produksjonen vedlikeholdes lenger, og rynker og fine linjer forebygges.

Reduserer synligheten av pigmentflekker 

Vitamin C hjelper til med å jevne ut huden og lysne mørke flekker og pigmentering etter for eksempel kvise- og aknearr. Samtidig vil den også hjelpe til å forebygge ny misfarging på huden. 

Gir en glowy hud 

Ikke nok med at ingrediensen jevner ut huden, beskytter mot frie radikaler og er en effektiv anti-age ingrediens: den etterlater også huden med en strålende og frisk glød! Siden ingrediensen øker kollagenproduksjonen vil det raskere produseres friske celler som gjør at huden fremstår glowy og frisk!

Ønsker du å prøve ut vitamin C i hudpleierutinen din? Les vår guide til alle våre produkter med superingrediensen her!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *